View Single Post
Vechi 24.03.2011, 17:05:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Melissa, cred ca Traditie 1 are dreptate in ce priveste copiii mici. Copiii mici sunt de un egocentrism crancen. Si eforturile parintilor in perioada copilariei mici sunt tocmai in sensul facilitarii deschiderii copiilor catre ceilalti.
Nu e chiar asa.. a un copil mic emana iubire in toate partile. Ai mei emana in egala masura pumni si palme.. Cate conflicte nu am aplanat la "nisip" pt ca toti copiii vor galetusa roz etc.. In timp elaborezi strategii, in functie de situatie, sa se paruiasca mai putin cu alti copii.

Cat despre copilul care spune "te iubesc" la tot pasul.. aceasta face fiul meu cel mare si consider ca este.. obositor. Mi se pare ca nu intelege sensul iubirii si mai bine tace decat sa vorbeasca lucruri neintelese si nesustinute de fapte (stiu, sunt o mama rea.. nu o spun in gluma). Degeaba copilul spune "te iubesc mami", daca ii spui de 50 de ori sa ridice creioanele de pe covor si se face ca nu aude sau nu e vorba despre el. Eu ma straduiesc (nu stiu inca cu cat succes) sa-mi invat copilul ca iubirea este jertfa, nu un sentiment caldut. Si in nici un caz.. cuvinte.
Reply With Quote