Citat:
În prealabil postat de ai2
Si care era teorema demonstrata?
De ce aduci in discutie universul cand ti-am spus destul de clar ca nu e uniform? Exista zone in care entropia creste si zone in care entropia scade. Principiul al doilea nu impiedica acest lucru. Poti sa-ti dai seama de ce?
|
Pai tocmai ca macro-universul e uniform! Am mai spus-o: volumul insumat al corpusilor ceresti este neglijabil raportat la volumul total al universului. Universul e neuniform doar in vecinatatea maselor mari ale corpurilor ceresti. La nivel statistic el este uniform. Oricum, nu asta era in discutie.
Era vorba despre eparentul paradox ca, intr-un sistem in care se verifica principiul entropiei, a aparut viata. Iar faptul ca entropia scade intr-un loc si creste in altul este adevarat, dar lucrul acesta nu se intampla spontan, de la sine, fara interventie din afara! Tocmai asta spune principiul entropiei, ca de la sine, spontan, fara interventie (fara a se efectua lucru mecanic) starea de organizare a materiei scade! Asta impiedica principiul al II-lea, organizarea materiei si a proceselor fara interventie din afara, fara a se efectua lucru mecanic sau fara a se implementa informatie din afara!
Deci, aparitia vietii este perfect posibila doar pentru ca exista cineva care a creat-o - Dumnezeu!
Nu mai stiu cum sa formulez ca sa pricepi!
Poti sa-ti dai seama de ce ?