View Single Post
Vechi 23.03.2011, 11:29:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Intr-adevar trupul poate fi distrus accidental dar de ce ai face asta intentionat?
"Sau nu stiti ca trupurile voastre sunt temple ale Duhului Sfant care este in voi, pe care-L aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri?"
Stiu ca aici apostolul Pavel se referea la desfranare, de ce acestea nu se pot aplica si in cazul incinerarii? Trupul este templu al Duhului Sfant numai cat suntem in viata? Sau cum sa inteleg ca trupurile unor sfinti fac minuni si dupa moarte, acolo nu este tot opera Duhului Sfant?
Mă gîndesc că sutem meniți să fim temple ale Duhului Sfînt atît cît suntem și noi prezenți în trup. Dacă noi nu mai suntem în trup, atunci de ce să ramînă Duhul Sfant, ca Persoană, prezent in trupul unui mort?

Da, în cazul Sfinților Dumnezeu lucrează minuni prin intermediul moaștelor, însă aici nu văd cum am putea vorbi despre prezența Lui ca Persoană în acele moaște binecuvîntate. Prezența Sa presupune un dialog cu persoana care Îi răspunde, presupune o Cină, o comunicare, o comuniune. Daca sufletul este absent din trup și se află in Rai, atunci Dumnezeu este cu el acolo, continuînd comuniunea care a început pe pămînt în timpul vieții Sfîntului respectiv.

Eu așa înțeleg. Rămîne să primesc de la voi citate ale Sfinților Părinți care să îmi demonstreze eventual contrariul.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote