Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Adică în ce acord să ne punem? Sau mata ai impresia că ortodoxia e un site de pe internet, și noi trebuie să ne punem de acord conținutul.
|
În legătură cu apocrifele. Dacă sunt doar "cărți bune de citit", ori chiar inspirate de Duhul Sfânt.
Citat:
După cum observ, hermeneutica improvizată de către ong-ul adventist se face că nu observă evidența.
Ia spune-mi, cum poate fi Pavel cu Hristos în următoarea propoziție?
Filipeni 1:23 „Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;”
„dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup.”
Oare cum poate fi altundeva decât în trup?
|
Cum poate? Exact așa cum explică tot el în
Filip.3,21. Adică într-un alt trup nesupus stricăciunii (
1 Cor. 15,51-54). Hermeneutica dumitale nu a ținut cont de această posibilitate, este? De altfel, era vorba doar de o dorință a apostolului. Dumneavoastră ați transformat-o imediat în realitate concretă.
Citat:
Și nu te agita așa de tare că nu găsești psyhe peste tot, Biblia nu-i pentru amatorii de rețete gata făcute. Ai auzit de apofază? De adevărul care nu se epuizează prin exprimarea lui?
Sigur că n-ai auzit pentru că primul mileniu al Bisericii ți-e cu totul străin și ție și celor care te secondează pe-aici, la fel de incompetenți dacă nu și mai rău.
|
Trebuie neapărat să-mi declin competența în întortocheatele cotloane ale teologiei bizantine? O fac, dacă vă procură plăcere intelectuală! Dar nu încercați să mă aburiți în ce privește teologia biblică. Vreți s-o revoluționați? Veniți cu textul care afirmă "nemurirea sufletului"...
Citat:
În fine, e post...
|
Nu-mi rămâne decât să vă urez un post cu folos!