Subiect: Pentru atei
View Single Post
Vechi 06.03.2011, 10:32:18
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Dovezile sunt covarsitoare. Au convins o mare parte a omenirii. Oameni de toate categoriile.
Argumentul numerelor e un non-argument. Si sa nu uitam ca si ateii provin din toate paturile societatii.

Citat:
N-am nici o treaba cu xanixade. La cati neolegionari am vazut postand pe aici nu reuseste sa ma mire violenta unor "credinciosi". Xanixade era mai moderat - cerea doar "sa-i lasati in pace".
Cei ca Xanaide vor fi multumiti numai cand nu vor mai exista atei care sa-si sustina cu mandrie ideile. Asta il deranjeaza de fapt.

Citat:
Despre atei insa stiam ca sunt mai rationali, mai rezonabili in gandire.
De aceea m-a surprins cand am citit ca:
DUMNEAVOASTRA nu doriti ca ateii si credinciosii sa traiasca in pace.
DUMNEAVOASTRA nu credeti ca ateii si credinciosii ar trebui sa traiasca in buna vecinatate.
DUMNEAVOASTRA considerati ca ar trebui sa atacati credinta cuiva.
Si nu am inteles de ce.

Aveti bunavointa sa ma lamuriti?
Nu poate exista pace si buna vecinatate atunci cand religia isi baga coada intre oameni. Religia e sursa multor nenorociri pe lumea asta, numai orbii nu vad acest lucru. O lume in care oamenii nu s-ar mai inchina la zei ar fi mult mai sanatoasa si mai fericita, trebuie doar sa facem o simpla operatie artimetica si sa scadem violenta cu radacini religioase ca sa intelegem ca rezultatul ar fi net superior starii actuale de fapt.

Ateismul e starea naturala a omului, atei ne nastem cu totii. Prin pervertirea religioasa omul ajunge sclavul zeilor inchipuiti de el insusi. Nu poti pune omul neinfestat de virusul religios pe acelasi plan cu omul care si-a pecetluit soarta intr-o oarecare masura alegand sa se inchine la fiinte mitologice.

Daca dumneavoastra va stiti om serios, ati putea sa traiti in buna vecinatate cu o comunitate de infractori?

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote