View Single Post
Vechi 03.03.2011, 05:13:08
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
A spune că-s puțin importante diferențele dintre teoria lui Lamarck și aia a lui Darwin e ca și cum ai spune ca nu-s diferențe semnificative între a spune "Pământul e plat" și "Pământul e geoid".
Problema de fond era alta: era ce, nu cum, era dacă e evoluționism sau nu. Despre exemplu (Lamarck și Darwin): cred că diferența nu era între plat și geoid, ci între sferic și geoid.
Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Ori Dumnezeu care folosește evoluția ca mecanism. Vezi catolicii, vezi multi ortodocși, inclusiv ortodocșii dintre aceștia:
http://www.darwindebate.ro/debate.aspx
Evoluția ca mecanism al lui Dumnezeu se reduce tot la un act al creației, până la urmă. Cazul în care "nu știu, nu am nici o părere etc." ține de modul nostru de raportare la toate acestea și nu neapărat de vreo opinie. Iar "am o altă opinie" va fi reductibilă, volens-nolens, la una dintre cele două poziții. Dar dacă vrem, să ne contrazicem la nesfârșit, atunci în mod cert vor fi nu două, ci o multitudine de soluții / căi de urmat și numărat în această problemă.

P.S. Ai urmărit cu atenție dezbaterea spre care m-ai direcționat?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 03.03.2011 at 05:46:12.
Reply With Quote