View Single Post
  #113  
Vechi 02.03.2011, 19:11:54
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.04.2009
Mesaje: 1.114
Implicit

Citat:
Și ateii au o dogmă comună: evoluționismul. Dacă o să dorești să știi de ce eu asimilez evoluționismul unei dogme, poți citi alte postări de ale mele, nu doresc să mă repet. Dar despre dogmele științifice te-ar lămuri mai bine Lucian Blaga (nu este creștin, cel puțin în scrierile filosofice, și scrie frumos cu stil, plăcut la lectură, îl vei citi destul de repede, o lectură plăcută într-un week-end, merită în caz că nu l-ai citit).
Probabil ca si ateii din Grecia antica tot in evolutionism credeau, nu?

Nu vad de ce ar trebui sa consider ca Blaga are ceva de zis apropo de evolutionism. Era cumva biolog, genetician sau paleontolog?

Citat:
Iar creștinii, oricare ar fi ei, cred în Prea Sfânta Treime și sigur în creaționism.
Esti sigur? Biserica Catolica accepta evolutionismul, dar il considera "ghidat divin". Asta, bineinteles, doar daca nu cumva consideri Biserica Catolica ca fiind necrestina.

Cat despre Treime, nu am timp sa ma documentez, dar sunt sigur ca intre cele 38.000 de secte crestine as gasi si unele care nu cred.

Citat:
Un sondaj efectuat pe un eșantion de bucureșteni are relevanță doar pentru București și nu restul României. O fi capitală, dar asta nu înseamnă că acest oraș este "motorul spiritualității" creștine, ba , dimpotrivă.
Da? Pai atunci suna-l pe PF Daniel, sau pe parintele Fotescu, care e vocea omniprezenta de aparare a BOR pe toate canalele, si zi-le ca atunci cand se lauda ca peste 80% din populatie e ortodoxa, sa ii excluda pe astia. Asa ar fi corect, nu?

Citat:
Oricum, interesant sondajul... Asta demonstrează ceva: nu revenirea religiosului, ci existența lui ca dimensiune specific umană, religiosul ca permanență umană, omul nu poate trăi în afara sferei religiosului. Dar depinde totuși ce vrei să vezi. Dacă nu va accepta existența unui Dumnezeu (dar din sondaj reiese că majoritatea se declară creaționiști, chiar dacă nu se comportă ca atare prin metropolă), va găsi el alte surogate cărora "să se închine" sau să le asimileze ca parte a spiritualității sale: raționalitatea umană întronată pe post de Dumnezeu sau credința în știința care, chiar dacă nu rezolvă și nu oferă soluții permanente, oferă teorii valabile demonstrabile dacă nu acum în viitor, oferă totuși tehnologii care, după unii, l-ar eluda pe Dumnezeu ca autor al creației..., doar omul se va teleporta în curând și va pușca din degete și computerul central din casă va executa te miri ce operații, asta din urmă, mai în glumă, mai în serios. Religiozitatea este specifică omului orice formă ar îmbrăca ea: fie religie, fie vreo altă formă surogat cu valențe religioase. Cum am spus, pentru unii până și știința devine un soi de religie.
Aha, deci ateii care cred in fantome ti se par demni de mila, dar cand e vorba de crestini care ar trebui sa adere la o dogma unitara si care e clar ca nu o fac, ai intors-o in asa fel incat sa cada cum ca tot religiozitate e si aia. Un pic de onestitate nu ti-ar strica. Daca nu cu noi, macar cu tine insuti.

Cat despre oameni care nu pot trai fara religiozitate, crede-ma, sunt o gramada. Poate ar trebui sa mai iesi in lume, sa cunosti oameni noi.
__________________
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote