Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Iti scapa cam multe. Multi legionari au apucat sa plece din tara.
Caz notoriu: Horia Sima.
Iar ML a avut multi simpatizanti, nu cred ca au ajuns toti in inchisori.
Nu stiu daca se poate spune ca "un nr. f. mic", in orice caz, si cei care au aprobat asasinatele legionare facand din ele fapte de eroism se poate spune ca au fost in aceeasi oala.
Crestinismul nu e compatibil cu asasinatul politic, nu poti fi impotriva diavolului si totodata sa-i faci voia la modul cel mai cumplit, cred ca mai degraba ei insisi s-au dat spre cernere..
|
Prin 1980 inca se mai cautau legionari pe baza de poze! Poate asta sa-ti dea de gandit.
Am mai scris ca nu stiu mare lucru despre legionari, dar faptul ca au fost torturati atat de bestial oameni de valoare, nu numai oameni politici, dar si oameni de cultura, ma face sa iau distata de tot ce inseamna comunism. Daca nu citeam despre suferintele celor din detentie, habar nu as fi avut ca asa ceva este posibil.
Nu inteleg insa cum cineva poate ramane insensibil fata de suferinta altor oameni, in special elevi si studenti, care nu au apucat sa faca nici un rau.
Pentru mine este clar, ca cine nu crede in Dumnezeu si nu are mila, poate fi insensibil la orice suferinta; de aici si torturile din inchisori, facute sub influenta diavolului. Cine gaseste scuze si motivatie pentru aceste torturi este inuman.