Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Daca nu exista liberul arbitru, atunci noi nu suntem creati dupa chipul Lui Dumnezeu. Am obosit de cate ori am scris pe forum ce inseamna creatia dupa chip:
1. existenta (zic unii ca totul e o iluzie, ma refer la budisti, hinduisti, islamisti)
2. nemurirea (sunt unele secte neoprotestante care sustin ca pacatosii vor fi distrusi, nimiciti dupa Judecata de Apoi - parca adventistii)
3. ratiunea (care ne ridica deasupra animalelor si ne aseamana cu Hristos - Logosul sau Ratiunea tuturor lucrurilor)
4. libertatea (fara de care am fi niste organisme automate, ca niste robotei teleghidati)
5. sentimentele (putem sa iubim, asemenea Lui Dumnezeu, sau sa nu iubim - functie de care Dumnezeu ne va gasi un loc in existenta vesnica)
Deci draga Mirabela, in psalmul 142 (pe care vi-l recomand sa-l invatati pe dinafara), omul Ii cere Domnului sa-l ajute, sa-l invete cum sa-si uneasca voia sa cu voia cea buna a Lui. Dar asta se face de bunavoie, intr-un mod perfect liber, neconstrans de Dumnezeu! Nici pe Lucifer & Co. nu i-a fortat Creatorul lor sa faca ascultare de El, ci le-a dat un spatiu propriu de existenta in care sa-si satisfaca voia pervertita dupa cum au chef. Nici macar ingerii decazuti nu si-au pierdut libertatea, din moment ce chipul divin nu se va sterge niciodata dintr-o fiinta creata dupa modelul Creatorului Insusi.
Toate cele cinci insusiri mentionate mai sus sunt fundamentale pentru noi si pentru ingeri, indiferent daca optam sa fim de partea Lui Dumnezeu sau daca vrem sa populam imparatia intunericului. Acestea raman nesterse si acest lucru trebuie sa ne fie foarte clar, altfel riscam sa alunecam spre alte religii dubioase si pierzatoare de suflete.
Va recomand sa-l cititi si sa-l ascultati pe Parintele Galeriu, caci de la el am invatat ceea ce v-am scris mai sus.
|
Din tot ce ai scris abordez doar :
Chipul satanei arata nivelul de batjocura si de decadere a unei creaturi in clipa in care D.zeu isi retrage chiar chipul sau din acea finta . Lecturind serios la parinti (f. bun si parintele Galeriu , dar nu numai) veti vedea manifestarile macabre ale prezentei satanei intr-un loc , care in treacat fiind spus nu mai are nici o atingere cu cele dumnezeiesti ci total din contra .
Fereste-te cu mare atentie de apocatastaza ! In satane nu exista chipul lui Dzeu !
In rest , v-ati agatat de lucruri pe care eu nu le spun , nu le sustin sau nu le promovez . Va fabricati singuri subiecte dupa care incepi sa ... scri !
Cititi cu atentie ce am postat eu si cu Fany si daca sunteti convinsi ca ati inteles (tu si cei care mai interveniti asemanator) interveniti dar la subiect. De batut cimpii sunt acrit !