View Single Post
Vechi 22.02.2011, 19:03:21
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Păi vezi că teoria ta te duce pe un drum înfundat? Căci nu mai ești un daco-roman, iudeu, ori grec... ci creștin! Declarativ cel puțin. Ai la dispoziție și Sfânta Scriptură, pe lângă conștiința pusă de Dumnezeu în ființa ta. Important e să nu le reprimi glasul.

Încerci tu să o dregi, dar pe același drum înfundat ajungi... Este și Biserica, este și călăuzirea Duhului Sfânt, este și făgăduința dată lui Avraam și cea dată lui Adam, doar să ai ochi să le vezi (de după prejudecăți). Și nu cred că e cazul să-mi vorbești de "creștini iudaizanți" atâta vreme cât aperi o dogmă plină de altare, tămâie, recuzită ceremonială, preoție sacramentală, Paște, Cincizecime, etc. etc.

Nimic nou sub soare. Aceleași lucruri le poți vedea orișiunde fără deosebire, nu e cazul să ne lăudăm...
Ceea ce e mai grav, e faptul că lucrurile menționate de mine le găsești în dogmă, iar în oameni... (vezi mai jos)

Efecte secundare cu milioane de "victime colaterale".
Trices, ce am avut de spus am spus. Nu-mi fac iluzia că ai să renunți la ideologia religioasă pe care o profesezi, alminteri ar fi o convertire teoretică, prin "contrângere logică", adică neautentică. Las la o parte tendința ta de dădăceală din postarea anterioară care de fapt maschează o retragere dezordonată, dar ești prea mândru s-o recunoști (și nici n-aș avea nevoie s-o faci). Ca de fiecare dată, "otrăvești fântânile" în replierea disperată de pe pozițiile ideologice dărăpănate.

Îmi spui de niște fundături în care cică aș fi intrat. Care? Unde?
Că vreau să-o dreg... să dreg ce? Ideile strâmbe din mintea ta? Nu reușim, se pare că sunt legiune .... ideile strâmbe. Să te fac să recunoști că te-ai împotmolit. Nu am energie și timp pentru asta. Și nici locul nu e potrivit.

Ultimele propoziții nu le-aș mai comenta. Doar te întreb: spune-mi și mie unde găsesc dogma pelerinajului sau a lumânărilor, sau a parastasului? Dar și unde-i dogma nevoințelor? Sau ce înțelegi tu prin dogmă?
Sau ce înțelegi tu prin "efecte secundare"?
Cât despre "milioanele de victime colaterale", slavă Domnului că nu vor încăpea pe mâna voastră!