Citat:
În prealabil postat de Fani71
Zaharia, as vrea sa ne citezi macar un sfant parinte care sa zica raspicat ca copiii nebotezati sau avortati merg in iad.
Sau este vorba de sfantul Zaharia avant la lettre?
Repet, nici parintele Cleopa, care are si vorbe mai aspre si dure, nu spune asa ceva. Spunec ceva cam aproape de limburile catolice (care de altfel nici la ei nu sunt dogma, ci teologumen). Sau ca este o taina.
|
Desi majoritatea parintilor spun aceasta (majoritatea insemnind toti care ating acest subiect din suma totala a parintilor ) eu am sa va citez acum un parinte arhicunoscut care se refera la toti cei care nu au primit sfintul botez ortodox si care deci, nu fac parte din sfinta biserica ortodoxa : SPRE LUARE AMINTE :
,,D.zeu , Preamilostivul , prin credinta ortodoxa, faptele bune si darul Sau , lucreaza mintuirea sufletelor crestinilor ortodocsi .
Credinta ortodoxa este aceea pe care o tine Una Sfinta , Soborniceasca si apostoleasca Biserica a Rasaritului , iar fara ea, ,
adica fara credinta ortodoxa, niciodata si nicidecum nu este cu putinta nimanui a se mintui . Credinta ortodoxa fara fapte bune moarta este , precum si faptele cele bune fara credinta ortodoxa sunt moarte.
Iar cel ce vrea sa se mintuie , trebuie sa uneasca in totdeauna credinta ortodoxa cu faptele cele bune dar si sa aibe fapte bune intru credinta ortodoxa " .
Sfintul Paisie Velicikovski, ,,Cuvinte si scrisori duhovnicesti" vol. I; 1998.
Ceea ce am facut eu acum este de a raspunde unui moft, unui lucru care de la sine inteles este sau daca vei consulta ,,Catehismul ortodox". Toti crestinii ortodocsi stiu acest raspuns , eu am raspuns celor straini de invatatura ortodoxa . Pt. acestia pina in veac v-a fi nevoie sa le raspundem si sa-i invatam !