View Single Post
Vechi 14.02.2011, 19:58:28
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Am zis eu ca Hristos a murit si a inviat simultan ?
Asta se înțelege, căci ați comentat ca SIMULTANE trupul mort (moartea Lui vinerea mare) și facerea viu cu duhul (învierea Lui duminica) în 1 Petru 3,18. Căci despre moartea și învierea Lui vorbește versetul. Da, ori ba?

Citat:
Apoi, termenul rai, παραδεισω, e crestin sau tot din "mitologie" vine ?
Deși e un termen de proveniență persană, admit că definește un element al creștinismului și al iudaismului (versiunea LXX).

Citat:
Sau cum nu credeti in existenta iadului (ca loc de pedeapsa), nu credeti nici in existenta raiului ?
Cred în ambele, cu o mică-mare diferență față de dumneavoastră: ambele locații sunt goale deocamdată. Din același motiv: Hristos încă n-a revenit. Când revine îi duce în locașurile pregătite pe cei drepți (Ioan 14,3) și-i distruge în foc pe cei nedrepți (Apoc.19,20).

Citat:
Despre duh si suflet in Biblie, deschideti dvs. alt topic.
Este deschis (și la fel de închis) de mult. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4290

Citat:
Eu NU am spus ca Hristos vorbeste despre Hadesul grec sau roman, ci ca autorii Scripturilor (Matei, Luca, Petru) folosesc termenul "hades" sau "tartaros"= iad pentru a desemna locul de chin. Care exista de cand au cazut ingerii razvratiti.
Dacă îngerii căzuți deja sunt în chinuri în "Iad", credeți că le mai arde (, ce sugestiv sună!) să-i ispitească pe oameni?

Citat:
Doar nu credeti ca iadul va fi infiintat abia dupa Judecata ? Daca e asa, unde merg pana atunci sufletele pacatosilor ? Stau la frigider , fara sa plateasca inca pentru relele facute ?
Asta se întâmplă când citești Biblia cu "ochelarii" lui Platon și Aristotel! Așa cum cei drepți nu primesc răsplata până ce nu are loc învierea la revenirea Domnului, la fel cei nedrepți nu primesc pedeapsa până ce nu învie. Și de altfel, ambele categorii nu pot primi ce merită până nu are loc o judecată (de fapt două, câte una în dreptul fiecărei categorii).

Citat:
"A murit si bogatul si a fost inmormantat. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui. Si el, strigand, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie."
Prea multe elemente fizice aici ca să fie vorba despre niște "suflete", nu credeți?

Citat:
Spuneti ca Hristos vorbeste AICI despre ce va fi DUPA Judecata de apoi ??
Dar credeți că vorbește despre o răsplătire a lui Lazăr înainte de a fi avut loc moartea și învierea Sa (ca să nu mai vorbim de a doua Sa venire)?

Citat:
Bine ca ati observat. Ma temeam ca n-o s-o faceti.
Acum mai ramane sa vedeti ce inseamna "filake" si de ce nu foloseste Petru fie "hades / tartaros", fie "desmoterion".
Bine că ați recunoscut că nu scrie nimic de Hades aici. Mă temeam că n-o s-o mai faceți...