Citat:
În prealabil postat de konijiro
Mmmm. Nu. iti sugerez alte site-uri decat cele creationiste pentru documentare. Incepe cu cele care chiar se ocupa cu stiinta. Doar o sugestie...
|
Mi-am copiat un mesaj mai vechi, pe forum am spus ca odata cu cresterea complexitatii mutatiile devin imposibile este o anumita limita. Sunt posibile doar la specii mai putin complexe (si unele plante).
Citat:
Asta este o minciuna, pe care o tot repetati, sperand ca, spusa de suficiente ori, va deveni adevar, ca broasca transformata in Print.
In primul rand, exista fosile intermediare (doar ca termenul de "fosila intermediara" e redefinit constant de creationisti, mai ales dupa ce tocmai se gaseste o... fosila intermediara).
|
Aceste fosile se potrivesc doar din avion. Oricum, chiar daca ar exista ceva ce ar semana cu fosile intermediare, acestea trebuie sa fie mult mai multe decat cele care nu sunt intermediare, e logic. Nu doar cateva. De aceea s-a inventat un alt proces, staza, adica evolutia a avut loc rapid, apoi au urmat perioade lungi de asteptare, iar staza, etc. Asa s-a putut explica lipsa fosilelor intermediare. Va recomand si eu sa cititi site-urile evolutioniste.
Citat:
In al doilea rand, dupa cum spunea si Dawkins, chiar daca nu am avea deloc fosile intermediare (dar avem!), tot nu ar exista un dubiu legat de common descent. Genetica a rezolvat acest puzzle.
|
Descendentul comun? Daca va referiti la cel uman, asta confirma Biblia, nu neaparat evolutionismul. Biblia spune ca ne tragem din Adam, sau ulterior din Noe.
Citat:
Daca T.E. va fi inlocuita la un moment dat, va fi inlocuita cu alta teorie stiintifica, nu cu gluma pe care o considerati voi alternativa viabila. In alta ordine de idei, daca T.E. e atat de varza, te rog sa imi spui de ce biologii considera ca fara T.E. nu s-ar putea explica mai nimic din biologie? Cum poate fi o teorie care e doar "credinta" functionala, atunci cand e nevoie de ea?
|
Aici mi-ai ridicat mingea la plasa, parca mi-ati pus-o cu mana. Chiar aveam un citat despre asta, dar nu l-am mai dat.
Fostul presedinte al academiei franceze de stiinte Pierre Grasse, spunea: "Prin uzul și abuzul unor postulate ascunse, al unor îndrăznețe și adesea neîntemeiate extrapolări, s-a creat o pseudo-știință. Ea prinde rădăcini în chiar miezul biologiei, făcînd să rătăcească numeroși biochimiști și biologi, ce cred în mod sincer că acuratețea conceptelor fundamentale a fost demonstrată, ceea ce este departe de realitate." [Am citat după traducerea engleză a cărtii lui Pierre P. Grasse, Evolution of Living Organisms, Academic Press, New York, 1977, p. 202.]".
Acum sa dau ceva si despre fosile.
"Veriga-lipsă dintre oameni si maimutele antropoide... este doar cea mai pompoasă a întregii ierarhii de creaturi-fantomă. In arhiva fosiliferă, verigile-lipsă sunt de fapt regula... Cu cât au cautat mai mult oamenii de stiintă după forme intermediare între specii, cu atât au fost mai frustrati>>[Newsweek, 1980]"
David Raup, curator al Field Museum of Natural History (Muzeul de Istorie Naturală în Aer Liber) din Chicago. Acest muzeu poseda cam 20% dintre toate fosilele cunoscute.
Acesta spune: "majoritatea oamenilor cred că fosilele reprezintă un element foarte important al pledoariei în favoarea interpretărilor darwiniste privind istoria vietii. Din nefericire aceasta nu este riguros adevărat."
"Ei bine ne gasim acum la 120 de ani după Darwin, si cunostiintele despre arhiva fosilieră au fost mult imbogatite..;
ironia este ca azi avem si mai putine dovezi de tranzitii evolutioniste decât aveam pe vremea lui Darwin. Vreau să spun prin aceasta că unele cazuri dasice de schimbări darwiniste din arhiva fosilă, ca spre exemplu calul din America de Nord, au trebuit să fie eliminate sau modificate, ca rezultat a unor informatii mult mai detaliate."
"avem în continuare o arhivă care arată schimbarea, dar una care cu greu poate fi privită ca o consecintă rezonabilă a selectiei naturale. Atunci când comparăm fosile cu forme actuale de viata, remarcăm schimbări, este adevărat, dar nu schimbari de felul celor asociate cu selectia naturală. Este doar o variatie în interiorul tipurilor, tipul de schimbare anticipat intotdeauna de creationisti."
Deci ar trebui sa se invete la scoala si astea, limitarile teoriei,care tin de stiinta, nu doar povestea, care tine de mit.