Citat:
În prealabil postat de konijiro
Probabil ca religia invata sa te opresti la ganduri, dar realitatea (statistica) ne arata ca adolescentii romani au trecut deja la fapte, si asta la varste fragede. Educatia sexuala e o solutie pentru ceea ce deja se intampla: copiii fac sex. Orele de religie nu au ajutat la treaba asta, si nici nu sunt semne ca ar ajuta cu ceva.
Intrebarea e simpla: acceptam realitatea (copiii fac sex) si incercam sa actionam in consecinta, sau bagam capul in nisip? (nu vorbim despre sex, nu conteaza ca deja fac sex, dar lasa ca dupa 20 de ani de religie in scoli, se vor opri).
Si ce se intampla intre timp alegem sa ignoram, ca e mai comod sa cred ca fiica-mea nu ar face asa ceva, decat sa imi asum responsabilitatea de a vorbi cu ea despre asta.
|
Educatie sexuala este ca si medicamentele din ziua de azi: trateaza efectul dar nu reprezinta solutia bolii.
Cat priveste sexul intre copii nu trebuie nici sa-l acceptam nici sa-l ignoram si mai ales sa nu-l incurajam.Hai sa vedem mai intai de ce se face asta: poate de vina e anturajul,televizorul,familia si chiar cum sugerezi tu-scoala.Religia nu poate opri asta mai ales cand e facuta superficial si facuta ca o materie printre celelate.La scoala asta este: o materie.Aici intervine familia care il formeaza pe copil si poate completa minunat materia Religie de la scoala prin exemplul si invatatura data sau...poate sa ia oarecum in deradere si sa ii imprime copilului ca e doar o prostie a unor fanatici cu care s-a ingreunat programa ca sa se faca lor unor cadre in plus.Pentru un copil nimic nu poate inlocui parintii ca si importanta in educatie si formare.