Citat:
În prealabil postat de Marimira
"Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept,tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit,orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca" Filipeni 4,8
Ca toate care fiind bune si frumoase, trebuiesc inchinate si Dumnezeu!
Domnul nostru spune în Matei 12 „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește"
Am sa spun si mai simplu decat Zaharia (care a argumentat mult si in amanunt- dar corect);Mantuitorul Iisus Hristos a spus simplu "Cine nu este cu noi este impotriva noastra!" - referindu-se nu ad literam - ci la duhul lucrurilor zic eu.In sensul ca daca nu facem lucrurile in duhul credintei celei adevarate, inchinate lui Dumnezeu prin Hristos Mantuitorul nostru - atunci ele sunt inchinate altcuiva - nefiind inchinate Mantuitorului au alt duh! Pt ca nu putem sluji la doi domni si lui Dzeu si lui mamona!
Atentie dar la duhul incare facem lucrurile pt.ca daca nu le vom inchina lui Hristos ele sunt inchinate altcuiva!
Doamne lumineaza-ne ca sa primim lumina din lumina Ta si toate lucrurile noastre sa lefacem in duhul pacii, dar inchinate Tie!
|
* - cand m-am referit la
duhul lucrurilor am uitat sa precizez ca ma refeream la metoda folosita de acel medic, ca nefiind conforma duhului ortodoxiei - noi fiind invatati de Mantuitorul sa cerem prin rugaciune toate cate avem nevoie de la Tatal in numele Sau.
Ex: Doamne Iisuse Hristoase, iarta-ma pe mine ca am gresit surorii mele X, si iart-o si pe X care mi-a gresit mie, te rog daruieste-i sanatate si toate cate ii sunt ei de trebuinta si de folos! Asa inteleg eu o rezolvare in duhul ortodoxiei.