Citat:
În prealabil postat de crocomau
Citati din orice, numai din Sfanta Scriptura nu (doar asa, din cand in cand, ca sa faceti impresie). ?
|
Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...
Citat:
"dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16).
Este doar un exemplu. Ramane ca dvs. sa identificati Personajul. Sa nu-mi spuneti ca nu era vorba de un crestin.?
|
La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16.
Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
Daca citesti in continuare ai sa vezi ca nu este vorba de impunerea serbarii sambetei: Iisus a facut dupa obicei - adica era de neam iudeu, si respecta legea iudaica . Iisus se ducea sambata la sinagoga ca sa propovaduiasca, nu sa ne de-a ca zi de odihna Sambata.
Iudeii mai aveau obiceiul de a se duce si vinerea la rugaciune, dar Iisus nu se ducea...
Daca sambata era sfanta si pt Iisus, de ce a facut minuni:
Matei 12, 9-14; Mc. 3, 1-6; Lc. 6, 6-11...
Tu de duci la adunare in ziua in care nu-i nimeni acolo?...ce avea sa caute Iisus Duminica in sinagoga, nu era nimeni atuncea...
Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!
Citat:
Apoi, mai sunt exemplele Sfintilor Apostoli, pazitori ai zilei a saptea (sambata). Le gasiti in Faptele Apostolilor.?
|
Da...iudeo-crestinii serbau sambata!
Citat:
P.S. Dvs. aveti vreun singur exemplu (sau orice fel de argument) da pazire a zilei intaia (duminica), in toata Sfanta Scriptura?
|
1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24
Dragutule, cata tu mai intai sa vezi daca ai citatele in Biblie!
Sabatul a fost poruncit iudeilor, si nu crestinilor:
Iesire 31, 13-17