View Single Post
  #207  
Vechi 29.01.2011, 15:31:08
raisa2006 raisa2006 is offline
Member
 
Data înregistrării: 11.02.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 88
Implicit traditional in Bucovina- Ciorba radauteana

Ingrediente
un piept de pui
o ceapa
1 morcov
1 ardei rosu
smantana acra 150g
3 galbenusuri
patrunjel,sare
usturoi

Se pune pieptul de pui la fiert ,se strange spuma inainte de a da in clocot, apoi se adauga legumele taiate cubulete ( mai putin ceapa pe care eu o adaug intreaga si la final o scot)si sare.
Cand pieptul e fiert bine , se scoate si se taie cubulete. Se pune din nou sa fiarba putin, timp in care se iau cele 3 galbenusuri si se amesteca cu smantana si o linguri de faina.Amestecul omogen de smantana se adauga doar cand luam oala de pe foc pt a nu se taia . Tot la final se adauga si patrunjelul.
Dintr o capatana de usturoi se face mujdei care se adauga in farfurie cand se serveste ciorba.
Tot atunci se mai adauga smantana , si otet sau lamaie (pt cine mai doreste)
Se serveste cu ardei iute. Usturoiul ii da un gust aparte

Last edited by raisa2006; 29.01.2011 at 15:40:42. Motiv: pt cei ce nu mananca carne, pieptul de pui poate fi inlocuit cu ciuerci
Reply With Quote