View Single Post
Vechi 21.01.2011, 10:13:01
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Am o ruda femeie care e judecatoare. DA, isi face bine meseria, insa viatza ei personala e in mare parte varza... viatza ei este ocupata de munca pe care o face.
Doctoritze nu cunosc, insa imi pot imagina ca din moment ce este o profesie la fel de solicitanta, cam la fel stau lucrurile.

Mai cunosc femei care conduc firme maricele... la fel de varza viatza lor personala. Nici una nu face exceptie, eu nu cunosc si nici nu am auzit de vreo femeie cu i munca atat de solicitanta care sa aiba o viata personala reusita. Copiii ori o iau pe cai foarte gresite, ori ajung niste lepre nesimtite din cauza ca li se dau de mici bani pe mana sa faca ce vor... sotzii de obicei isi gasesc amante, iar de familie se cam distantzeaza.

Meseria de profesor NU este atat de solicitanta, cel putin nu la scoala/liceu. Daca vorbim de profesori universitari IMPLICATI real in meseria lor, e altceva... insa sunt putini genul asta de profesori universitari buni si implicati... deci mare parte tot pe sistemul banul si lalaiala pe la cursuri functioneaza... in fine ideea e ca ... sa fim seriosi... ai vacantze, ai niste ore/cursuri... ce e asa greu?... puteti sa ma contraziceti, dar profesor se face oricine in ziua de azi, si cu putin efort.
Iar in randul profesorilor universitari stiu personal doctoranzi care au ajuns in post si si-au castigat diplomele numai datorita lu' taticu'/mamica ce erau deja in sistem, in toate facultatile exista "clanuri" de-astea. Isi aduc nevasta copiii, nepotii si ce mai sunt... si responsabilitate ca profesor?... te rog... poate numai in teorie. Si sunt putine exceptii, sunt fff putini profesori care se simt responsabili de ce fac si se poarta responsabil.

Mereu am fost de parere ca femeile trebuie sa-si aleaga meserii... de femei.Care sa le permita sa aiba grija si de familie/copii/casa. Intelegi... nu e vb ca NU AR PUTEA femeile sa faca toate meseriile pe care le fac barbatii. POT, si pot foarte bine. Insa viatza familiala ar fi compromisa in 99,9% din cazuri. Ajung niste straini uniti de acelasi acoperis si de banii impartiti. Dinafara poate arata a familie, dar daca te uiti deaproape, nu sunt. De multe ori insa destramarea este evidenta.
Deci generalizati dupa experienta dvs. De ce se generalizeaza mereu in rau in ceea ce le priveste pe femei si in bine in ceea ce ii priveste pe barbati? Cine v-a invatat sa sub-estimati femeia si sa puneti pe un piedestal barbatii?
Eu am vazut copiii reusiti de femei ocupate, cu atat mai mult cu cat traiesc in Vest unde se munceste mai mult ca la noi, si am vazut si copiii nereusiti din familie de preot, dar si copiii reusiti din alte familii de preot. Am vazut si preoti care isi fac bine meseria dar si preoti care au ajuns alcoolici, sau trimisi ca pedeapsa prin cate o manastire de femei pentru comportament inadecvat. Si de curand am vazut si femeie preot, casatorita, cu trei copiii, o familie foarte reusita. Si daca femeia nu se casatoreste? Si de ce barbatul preot casatorit si cu copiii nu ar avea nici o obligatie in cresterea lor? Stiti de exemplu ca preotii ortodocsi care slujesc la Sfantul Mormant in Ierusalim nu au voie sa se casatoreasca din cauza ca se considera ca slujirea nu le lasa timp suficient sa se ocupe de familie? Asta mi-a spus-o unul din seminaristii Bisericii Ortodoxe armeniene care slujea vecernia acolo... Copiii au si mama si tata si amandoi trebuie sa se ocupe de educatia lor, niciunul nu poate fi suplinit complet de celalalt, altfel nu ar mai fi nevoie de familie. Si apropos de familie, am vazut un caz la noi in care ea a fost femeia casnica perfecta, tot ce vroia sotul facea, nu-i iesea din cuvant, facea totul ca sa fie multumit, si crezi ca a fost familia perfecta? La varsta de 50 de ani s-a trezit ca sotul s-a apucat sa o insele. Si asa a ajuns femeia la psihiatru innebunita de durere si incercand sa inteleaga de ce. Stiti ce raspuns i-a dat psihiatrul, un barbat? L-ati lasat sa va trateze ca pe o carpa, asa ca pana la urma exact ca pe o carpa v-a tratat....
Asa ca nu se poate generaliza, exista familii super fericite in care amandoi lucreaza mult si au si copii, si eu cunosc cazuri de foarte aproape, nu-i deloc ceea ce ati descris, dar si invers. Credeti ca daca femeia sta acasa cu copiii si sotul lucreaza pana la 10 noaptea ajung sa se vada mai mult decat daca ar lucra si ea? Pai tot la ora 10 noaptea se vor vedea, iar copiii mai au si altceva de facut decat sa ii tina companie mamei acasa...