Citat:
În prealabil postat de KANDIA
Am urmarit acest topic si speram sa gasesc un raspuns oarecum documentat.Nu imi doresc preot femeie si nu vad ce importanta ar avea sexul acestuia atat timp cat e plin de har...Dar in afara de trimiteri mai mult mai putin tendentioase la o presupusa conditie inferioara a femeii pe mine nu m-a convins nimeni ca Domnul s-a pronuntat undeva ca "femeia nu poate fi preot".Cei mai multi dintre noi isi gasesc linistea si implinirea in credinta si e de inteles ca se simt amenintati cand idei ca aceasta par sa incerce a darama tot ceea ce am mostenit si cunoscut in ortodoxie dar putini au incercat a (si) explica cu blandete si intelepciune "de ce-ul" din titlu.Parca cei mai multi s-au napustit doar sa desfiinteze ideea fara a explica nimic...Doar pentru ca "asa s-a pomenit de la-nceput"...
|
Inca un comentariu aici...
1.In primul rand comentariile pertinente nu au abordat femeia ca avand o conditie inferioara,sunt multe comentarii care fara a cobori conditia femeii,au spus ca nu are prin natura si prin lege,posibilitatea de a fi preot.Insa s-a subliniat ca cel mai mare om care a existat si va exista este o femeie Maica Domnului.
2. E greu sa raspunzi cu "blandete" la un asa titlu ,care eu spun ca este provocator...
Ce idee sa desfiinteze? Daca eu pun o intrebare proasta,sau tampita,risc sa iau cateva scataoalce,eu asa cred...
3.Vorba proverbului : Un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti nu o pot scoate.
4.Cea mai importanta idee este ca nu putem renunta la invatatura Sfintilor Parinti si a Bisericii..