Citat:
În prealabil postat de Fani71
Unirea trupeasca dintre soti face parte din taina savarsita la cununie. Unirea trupeasca isi are si ea locul ei (nu primul, desigur: primul loc legitim este numai al lui Dumnezeu, in toate), nu este o rusine, o activitate care ar fi mai bine sa nu fie, si de care cei postitori ar trebui sa prea mai aiba inclinatie, asa cum reiese din vorbele tale.
Unirea trupeasca si un moment de unire si intimitate intre doi oameni care se iubesc, iar a vorbi despre ea in termeni de badocura mi se mare, mie personal, urat si nedemn lucru pentru un om, si mai ales pentru un crestin.
|
Te rog să mă ierți că te-am făcut să mă înțelegi greșit. N-am vorbit în batjocură de relația trupească dintre cei doi, am ales acea expresie din obișnuință (e modul meu de a mă exprima cu privire la relația sexuală, poate greșesc, dar cei din imediata mea vecinătate mă cunosc, oricum m-ai făcut "să-mi iau seama": nu toată lumea știe cum vorbesc și mă comport eu). Dar nu ca ironie sau batjocură. Și mie mi se pare la fel de urât și nedemn să batjocorești ceea ce Dumnezeu a unit ("vor deveni un singur trup"). Încă o dată, scuze.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
|