Citat:
În prealabil postat de Eugen7
foarte buna intrebarea.
Nicaieri in Sfanta Scriptura nu se spune ca zilele creatiei aveau o durata egala de 24 de ore. Cine sustine aceasta face doar interpretari speculative.
Au fost si sunt destui care incearca sa interpreteze literar anii si zilele din Sfanta Scriptura si de aceea s-a ajus la erezii extrem de grave:
1. hiliastii si milenistii asteapta imparatia de o mie de ani (avand exat aceasta durata) cacluland aceasta data cu diverse interpretari literare ale zilelor si anilor din Biblie.
Crestinii ortodocsi stiu ca acel pasaj din Apocalipsa cap 21 corelat cu cel din Ioan cap 5 se refera la Botez iar miile de ani se refera la vesnicia in Hristos care incepe de la Taina Sfantului Botez.
2. martorii lui iehova au caculat venira lui Hristos tot dupa anii si zilele din Sfanta Scriptura, interpretate literar, si le-a iesit sec XIX... (s-au facut de ras evident)
Crestinii ortodocsi stiu ca ca omul nu poate cunoaste data celei de-a doua veniri caci doar Dumnezeu (care este atemporal) stie aceasta zi (Matei 24,36) care depinde de om (drept maritorii crestini ortodocsi IL roaga pe Hristos sa revina cat mai curand - II petru 3; iar pacatosii distrug creatia lui Dumnezeu)
3. sunt unii care calculeaza varsta universului si a planetei Pamant tot cu ajutorul datelor din Sfanta Scriptura... si ajung la o durata temporala de aprox 7 mii de ani.
Crestinii ortodocsi masoara timpul doar de la iesirea lui Adam din Rai pentru ca stiu ca inainte timpul nu se putea masura de catre om.
Doamne ajuta.
|
Timpul a existat si inainte de crearea soarelui.. Zilele creatiei sunt perioade nedeterminate de timp.. Toata creatia putea sa ia nastere intr-o clipa.. Eu nu exclud posibilitatea asta.. Geneza incepe cu "la inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul" .. iar ceea ce continua mai apoi poate fi un rezumat la aceasta.. sau in 7 zile, 24 de ore.. Dar puteau fi si ere.. daca tot a facut in 7 zile intreaga creatie putea pur si simplu sa o faca si in 7 catralioane de ani.. daca a facut-o in 7 perioade de timp inseamna ca prin crearea lumii nu a vrut Sa-Si arate Atot-puternicia Sa.. Daca vroia asta o crea intr-o clipa.. Ci mai degraba cred ca a vrut sa-si arate intelepciunea si chibzuinta Sa.. Uite de ce mie imi place idea erelor(asta nu inseamna ca o si cred).. Pentru ca in fiecare era Dumnezeu a creat ceva, a dat viata la ceva.. Fiecarei ere aparinandu-i un regat la care se adauga altul si altul.. Fiecarei ere corespunsandu-i o perioada.. Erele fiind lasate ca fiecare sa se acomodeze cu habitatul sau..