Citat:
În prealabil postat de konijiro
Daca tot discutam de credinta (si deci in lipsa dovezilor), trebuie sa luam in considerare toate credintele, nu? Sau crezi ca simplul fapt ca te-ai nascut intr-o tara crestina e suficient argument pentru a considera religia majoritara drept cea corecta?
|
Daca exista Dumnezeu, atunci trebuie sa ni Se fi revelat intr-una din marile religii care sunt in lume. Eu am studiat cat de cat si budismul, si hinduismul, si islamismul; am imbratisat crestinismul din N motive - si aici ar urma o lunga discutie.
Citat:
Mai e o problema cu credinta: e contrazisa de realitatea obiectiva. Caz in care nu vad ce ai avea de castigat daca te agati de credinta.
|
Eu nu vad lucrurile asa. Ce as avea de castigat? O viata vesnica mai aproape de Dumnezeu decat a unui ateu.
Citat:
Corect si normal ar fi sa aiba de ales, nu? Ei bine, femeile alea nu prea aveau de ales. Si spune-mi, ce virtute se gaseste intr-un sacrificiu in care sacrificiul este, de fapt, singura optiune?
|
Cum spuneam, ecuatia vietilor noastre este extrem de complexa, variabilele fiind in numar foarte mare. Cert pentru noi este ca Dumnezeu urmareste mereu sa minimizeze raul pentru fiecare dintre noi, iar uneori chiar solutia mortii poate sa fie cea mai buna varianta. Nu uita, vorbesc din perspectiva mortii ca trecere la o noua existenta eterna, nu ca incetare a vietii.
Orice mama isi risca viata atunci cand naste, indiferent daca o face acum sau cu 1000 de ani in urma. Da, sansele sa supravietuiasca ea si copilul ei sunt mai mari acum, ce-i drept. Deci mama este (ar trebui sa fie) constienta de sacrificiul pe care il face. Dar nimeni nu poate fi sigur ca va trai sau va muri maine, nu?