Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Inclin sa cred ca s-a zdruncinat un pic necredinta lui Dumitru chiar daca el va veni sa spuna ca nu e asa.
Inclin sa cred ca ai2 a fugit de aici in clipa cand nu a avut raspuns. Probabil ca sa nu zdruncine necredinta sa. Va veni vremea cand se va zdruncina si ea chiar daca ea nu recunoaste asta si va veni aici sa spuna ca nu e asa.
Pentru atei Dumnezeirea o fi subiect de barfa dar noi avem datoria sa le aratam cat de mult gresesc. Daca cineva barfeste credinta mea, eu nu intorc spatele si fug si tac ci ii spun ca greseste si ii arat unde greseste. Cat stiu eu si cat pot. cat nu stiu, las pe altii care stiu mai bine.
Nu e bine sa ignoram ateul. Eu stiu ce spun. Am fost atee si stiu ce simteam atunci. Si iata-ma astazi crestina ortodoxa. Acum ma imbratisati? acum 20 ani m-ati fi imbratisat? aici este cheia.
Iarta-ma Cristi ca nu vreau sa te supar. Esti un crestin bun.
Citatul de mai sus dat de tine trebuie ascultat si inteles.
|
Recunosc ca am fost putin "zdruncinat" de mesajul lui cristiboss56.
Dar nu cred ca in sensul dorit de el sau de tine. De alftel nici nu inteleg ce a dorit el.
A avut, mai degraba, efectul zdruncinarii nisipului dintr-o cuva: tasarea, inchegarea.
Cristi este o
enigma. Acum te pupa, acum te injura.
El trece rapid de la "ești cu bun simț" si "nu ești arogant, ironic, răuvoitor" la identificarea cu "CEL RAU".
Ceea ce, recunosc, este putin socant. Asta nu pentru ca m-ar apuca frica. Pentru mine "cel rau" nu exista.
Dar stiind conotatiile extrem de negative pe care le are aceasta identificare, nu puteam sa nu reactionez, macar asa ... sa nu se creada ca am dat bir cu fugitii.
Spui ca ai fost atee, la fel si I.Calin.
Care era baza ateismului tau?
Te intreb, pentru ca am intalnit multe persoane care spun ca nu cred in Dumnezeu. Dar daca ii intrebi
de ce?, iti dau raspunsul ala idiot:
ai vazut tu vreunul intorcandu-se de pe lumea cealalta?
Eu nu cred ca ai fost atee. Crezi ca ai fost atee.