Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
certitudini peste certitudini.
dar certitudinea ta nu este si a mea.
omul nu a stiut nimic de la inceput, a crezut doar. se numeste credinta nu stiinta.
si te anunt ca acele doar cateva exemplare sunt de fapt foarte multe.
il copiezi putin pe Ioan Damaschin, din a sa Dogmatica.
el vine cu astfel de "dovezi", gen:ce mare si ce maret este alcatuit universul. si altcineva putea sa-l creeze decat numai Dumnezeu...
intradevar super "dovezi".
|
``omul nu a stiut nimic de la inceput, a crezut doar. se numeste credinta nu stiinta``.
Deci admiti ca omul a crezut dintru inceput.
Doar ca stiinta, prin citirea prin trecut, ne dezvaluie acest fapt. Stiinta, ne dezvaluie credinta omului dintotdeauna si ne-o si dovedeste. Ce frumos. Si totul fara sa vrei.
Iata cum lucreaza bunul Dumnezeu.
Pai asta incerc si eu sa demonstrez ca omul dintru inceput a avut credinta in Dumnezeu si viata dincolo de moarte. Bucuroasa ca am ajuns la un punct comun.
Daca am lua exemplarele de atei din vremurile de azi si am raporta la numarul total al oamenilor care s-au perindat pe acest pamant si care au crezut in Dumnezeu, de cand exista omenirea, cu adevarat ca sunteti o cantitate neglijabila.
Spre rusinea mea, am citit putin pe Sfantul Ioan Damaschin si nu pentru ca nu am vrut ci pentru ca nu stiu cum sa fac sa citesc mai repede, mai mult , sa citesc tot. Si mi-e teama ca nu voi termina pana va veni apusul meu.
Daca gandirea mea se apropie si cu o idee de o clipa de Sfantul Ioan Damaschin nu pot decat sa fiu fericita si sa multumesc bunului Dumnezeu. Caci El le stie pe toate, si El le aude pe toate.
In rest intotdeauna am avut grija sa mentionez ale cui cuvinte le scriu.
Dar acum prin tine, mi-ai dat o curiozitate mare sa ma duc sa citesc Dogmatica a Sfantului Ioan Damaschin si sa las deoparte, pentru putin timp ceea ce citesc acum. Asta pentru mine este o intamplare minunata.
Acu sa discutam un pic de dovezi:
priveste frunza si spune daca stiinta putea sa creeze frunza aceasta. Stii ce laborator este in interiorul frunzei? absolut indispensabil vietii plantei? Imagineaza un pamant sterp fara nici o planta. Si vino tu om de stiinta si creaza planta, dar nu planta, ci feluritele si multele plante de pe acest pamant. Vino tu cu eprubetele tale, cu masinariile tale, cu ochelarii tai rotunzi, cu parul tau valvoi de savant renumit, cu toate teoriile tale, cu toata stiinta ta, si fa o frunza, atat doar, pe un pamant sterp.
Sa nu uiti ca daca nu ar fi existat plantele si natura inconjuratoare, stiinta nu ar fi putut descoperi nimic ca nu avea obiectul muncii sale.
Omul cu stiinta sa foloseste toate cele lasate de Dumnezeu in folosul omului. Asta trebuie sa recunoastem cu totii.
relatia importanta si puternica Dumnezeu creatorul omului, omul creatorul stiintei.
Si totul cu ingaduinta lui Dumnezeu.