View Single Post
Vechi 21.12.2010, 15:26:59
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ești stăpân pe el cu condiția să îi conservi substanța (adică să nu distrugi lucrul și să nu-l transformi în altceva).

Poți să-l închiriezi, să-l folosești, să-i culegi fructele civile sau naturale, etc., dar nu poți să-l vinzi, deoarece vânzarea este act de dispoziție.

Nudul proprietar poate să-l vândă, dar poate să vândă doar ceea ce are, adică nuda proprietate, astfel încât noul nud proprietar nu va avea mai multe drepturi decât el, iar tu te vei bucura în continuare de dreptul de uzufruct.

Încă o dată - prin "dezmembrământ al dreptului de proprietate" înțelegem un atribut al dreptului de proprietate care se desprinde de celelalte atribute și dobândește calitatea de drept real.

De obicei, aceste drepturi reale sunt mult mai stabile și au o existență mult mai îndelungată decât un simplu drept de creanță al chiriașului, ele durând de multe ori până la moartea uzufructarului.

Diferența dintre cele două, precum și logica care stă la baza lor, trebuie căutată în anumite condiții socio economice care au dus la adoptarea acestor uzanțe legale.

Vă mulțumesc mult și iertare dacă v-am ocupat timpul cu astfel de probleme pe un site creștin!

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote