View Single Post
Vechi 05.12.2010, 22:38:28
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar noi nu vorbim aici despre sărăcie: Noi vorbim despre nesimțire. Săraci, am fost mai mereu, cu excepția unor rare și fericite răstimpuri. Dar nesimțiți nu am fost mereu. Nesimțiți suntem de când un rău pe care îl punem prea ușor pe seama comunismului a stricat fibra morală a poporului nostru.
Am călătorit în Rusia. Sunt săraci și ei, poate mai săraci ca noi. Sunt bețivi și ei, poate mai bețivi ca noi. Dar nu sunt nesimțiți. Există un cult al eroilor la mare cinste. Iar la urcare în autobuz nu se înghesuie fiecare rus să ia fața altuia, ci stau la coadă și le arată șoferul câți să urce. Să fie o legătură între acestea două ?
Din punctul meu de vedere este complet ilogic ca acesta tara sa fie saraca.Care este cauza saraciei din prezent?Nu este o intrebare usoara.Am fost si eu la Petersburg.Raportat la patriotism nu exista comparatie intre rusi si romani la ora actuala.Dar sa nu pun Romania in comparatie cu Rusia.Dar cu Bulgaria?!

Poate am un orgoliu complet necrestin,admit asta,dar cand vad sintagma ,,ultimul loc"si nu in sens bun,vad negru in fata ochilor.Cum adica ultimul loc?Este inacceptabil.Cand esti pe ultimul loc esti tratat la ,,si altii".Uniunea nu este la fel pentru lei si pentru catei,asta realizeaza pina si cel mai visator individ dar daca mai esti si catel mic si pe ultimu loc...te maninca haita

Last edited by Scotsman; 05.12.2010 at 22:41:14.
Reply With Quote