Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Păi dacă și-a părăsit dragostea dintâi asta nu înseamnă că nu mai avea învățătura cea adevărată, ci doar că a părăsit această învățătură, că nu mai veghea la punerea ei în practică. Dar asta nu este echivalent cu a spune că învățătura în sine era greșită.
|
A-ti parasi dragostea dintai e o problema care nu tine de invatatura ci de prioritati. Poti avea o invatatura sanatoasa dar daca ti-ai parasit dragostea dintai atunci pericolul de a cadea e mult mai mare. Cand Dumnezeu nu mai e prioritatea ta atunci altceva e prioritar si de aceea Hristos le spune sa se pocaiasca si sa revina la dragostea dintai.
Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Referitor la partea cu "nicolaiții", nu doar că nu spune că ar ține învățătura nicolaiților, ci dimpotrivă spune că ei sunt împotriva acestei învățături: Ai însă partea bună că urăști faptele nicolaiților, pe care le urăsc și Eu. (Apocalipsa 2:6) Deci până la urmă despre ce vorbești dumneata ?
|
Am enumerat problemele tuturor bisericilor. N-am zis ca in Efes se tine invatatura nicolaitilor, aceea era o problema in alta biserica.