View Single Post
Vechi 03.12.2010, 12:05:12
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Apostolii au trăit împreună cu Mântuitorul, au auzit cuvintele Lui, au văzut minunile Lui, au primit învățătura Lui și au consemnat în scris, atât cât a fost necesar pentru a crede în El, pentru toți aceia care nu au avut harul de a fi împreună cu Fiul lui Dumnezeu. Apostolul Ioan spune:

"Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și mâinile noastre au pipăit despre Cuvântul vieții, - Și Viața s-a arătat și am văzut-o și mărturisim și vă vestim Viața de veci, care era la Tatăl și s-a arătat nouă - Ce am văzut și am auzit, vă vestim și vouă, ca și voi să aveți împărtășire cu noi. Iar împărtășirea noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Iisus Hristos." (1 Ioan 1,1-3)

Mărturia aceasta este directă, întrucât vine din partea unui participant la evenimente. Acum se cuvine să facem un raționament: Dacă apostolii au fost martori la toate aceste lucruri și le-au scris (tocmai ca să nu se schimbe cu trecerea timpului), iar Tradiția bisericească va „reevalua" învățătura Mmtuitorului și informațiile privitoare la practicarea credinței lăsate de apostoli, schimbînd mai multe concepte de bază, ce anume va fi considerat adevărat? Niște schimbări impuse după sute de ani de către oameni care nu au fost martori oculari Ia viața și învățătura Domnului Iisus, ci doar doreau unele avantaje și privilegii de pe urma schimbării, sau ceea ce este scris de la început și constituie sursă originală?
Răspunsul corect la această întrebare ne conduce la aitudinea ce trebuie s-o luăm cu privire la Scriptură și Tradiție.
Domne "pocăit" având în vedere că nu poți să răspunzi la întrebări, eu zic să stai și să te mai gândești înainte de a face afirmații care nu au acoperire în realitate ci doar în interpretările dumitale personale despre realitate. Din fericire un om mic ca dumneata nu poate desființa lucrarea Duhului Sfânt în Biserică prin Sinoadele Ecumenice și prin opera Sfinților Părinți pe care oricum dumneata nu îi poți înțelege pentru că ești lipsit de iluminarea pe care ei au avut-o de la Dumnezeu.
Reply With Quote