View Single Post
Vechi 28.11.2010, 00:12:30
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Sunteti lipsiti de har,pentru ca harul nu se poate capata decat prin participarea la slujbe.Harul nu il are cineva aprioric in el.Harul vine din extrior,de la Hristos,prin Duhul Sfant.Numai participand la sfanta Liturghie,despre care tocmai vorbim,puteti capata harul de a intelege ,si a trece odata de nivelul 1,nivelul primar de intelegere ,care inca odata,nu il neaga nimeni.
Degeaba participati la slujbele dv ,nu veti capata decat o indurare,o milostivire de la Dumnezeu,dar nu har.Harul nu este dat decat prin trupul Fiului Sau,odata la jertfirea Sa,si in mod continuu ,la fiecare Liturghie.
Doar prin har se poate intelege ortodoxia,altfel ea este o nebunie ilogica si irationala
V-ați întrebat de ce oare sunt atât de puține amănunte cu privire la rânduiala Cinei Domnului. E rândul meu să mă minunez cum nu vedeți absența totală a indicațiilor cu privire la Liturghie (chiar absența termenului) în Noul Testament. Și ciudat cum afirmați că tocmai participarea la această Sfântă Liturghie este o condiție a primirii harului și a mântuirii! Cum se face că Biblia numită "de folos" pentru cel dornic a se mântui, la acest capitol tace? Nu vi se pare suspectă această tăcere? Ori și aceasta e o Taină? Constat în ultima vreme că tot ce nu poate fi dovedit cu Sfânta Scriptură primește eticheta aceasta de "Taină".

Citat:
Nu v-am prezentat dovezile scripturistice,nu pt ca nu exista,ci pt ca stiu din alte topicuri ca le interpretati in felul dv.Ce sens are sa reluam o discutie purtata de atatea ori.
Dovediți-mi scripturistic că "apostolii au primit-o,ca pe o Taina" (sunt chiar cuvintele dvs.) și vă promit că nu o să încerc nici o interpretare. O să-mi mușc limba și o să tac. Cred că realizați cât de sigur sunt că nu aveți asemenea dovezi cu privire la Cina Domnului...

Citat:
Degeaba experimentati Cina Domnului in biserica dv,daca ea nu va daruieste har .
Repet care este convingerea mea și a bisericii mele cu privire la Cina Domnului:
Pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale actului, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința celui ce participă la comuniune.

Last edited by tricesimusquintus; 28.11.2010 at 00:15:22.
Reply With Quote