Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Sunteți puțin nedrept. De ce credeți că noi suntem lipsiți de har, ori că interpretarea noastră este bazată pe un raționalism rece? Biblia este suficient de rațională pentru logica omenească, excluzând bineînțeles tainele ascunse ale lui Dumnezeu (iar actul Cinei Domnului nu face parte dintre aceste taine) și minunile.
.
|
Sunteti lipsiti de har,pentru ca harul nu se poate capata decat prin participarea la slujbe.Harul nu il are cineva aprioric in el.Harul vine din extrior,de la Hristos,prin Duhul Sfant.Numai participand la sfanta Liturghie,despre care tocmai vorbim,puteti capata harul de a intelege ,si a trece odata de nivelul 1,nivelul primar de intelegere ,care inca odata,nu il neaga nimeni.
Degeaba participati la slujbele dv ,nu veti capata decat o indurare,o milostivire de la Dumnezeu,dar nu har.Harul nu este dat decat prin trupul Fiului Sau,odata la jertfirea Sa,si in mod continuu ,la fiecare Liturghie.
Doar prin har se poate intelege ortodoxia,altfel ea este o nebunie ilogica si irationala
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
De faptul că apostolii au primit-o ca pe o Taină nu m-ați putut lămuri, neprezentându-mi dovezi scripturistice. Puținele dovezi -așa cum chiar dvs, mărturisiți- demonstrează că așezământul Cinei Domnului se face "spre pomenirea" Lui, aruncând o lumină spre trecut (Jertfa Sa) și spre viitor (a doua Sa venire).
.
|
Nu v-am prezentat dovezile scripturistice,nu pt ca nu exista,ci pt ca stiu din alte topicuri ca le interpretati in felul dv.Ce sens are sa reluam o discutie purtata de atatea ori.
Mie cel mai evident mi se pare versetul de la ap pavel : "Cine mananca si bea,sa o faca in buna oranduiala,caci mananca si bea trupul si sangele Domnului,pana la venirea Sa" Citatul e cu totul aproximativ,il stiti i dv insa,si probabil ca aveti gata pregatita interpretarea dv,desi mie citatul mi se pare evident.
Si ,dupa cum am spus,nu inteleg de ce nu ne lasati sa credem noi in aceasta prefacere a painii si vinului ?V-am spus ca numai incercand-o v-ati putea convinge.
Degeaba experimentati Cina Domnului in biserica dv,daca ea nu va daruieste har .Iar daca nu a-ti inteles inca cum se face jertfa continua a Marelui Preot,inseamna ca inca nu ati primit harul catre mantuire