Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu uita că și eu cred la fel cuvintele lui Iisus, doar că le înțeleg în alt mod. Împărtășirea cu trupul și sângele Domnului (desigur nu la modul carnal și sângeros) cred că îmi dă viață. Pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale actului euharistic, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința participantului la comuniune.
|
Daca Isus a spus "acesta ESTE Trupul meu" si tu spui ca de fapta acela nu este trupul lui Isus, atunci il faci pe Isus mincinos, insa eu Ilcred pe Isus. Daca Isus a spus "ASTAZAI vei fi cu mine in Rai" si tu spui ca nu are cum sa fie asa, si aduci un milion de argumente, atuci il faci pe Isus micinos, iar eu prefer sa-l cred pe Isus. "ESTE" inseamna este si nu altceva, "astazi" inseamna astazi si nu altceva. Daca Isus a spus "cuvintele voastre sa fie da sau nu, restul vine de la diavol" (iarasi, citez din memorie)-prefer sa il cred pe Isus. Cred ceea ce a spus Isus si e scris negru pe alb; argumentele care vin pe linga sint toate de la cel rau.