View Single Post
Vechi 19.11.2010, 21:20:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Mai intii ca nu ne inchinam la chip cioplit ci la sfintul care este reprerzentat in icoana , de aceea il si strigam, cautam, invocam. Pai ce sora , cind tu esti pe front sau la facultate sau plecata la muinca in strainatate si mamica ta stind cu poza ta in mina si se gindeste la tine povestind in gind sau jelindu-se cu si despre tine in sufletul ei face asta la hirtia din care este facuta poza sau are treaba cu tine insuti si cu duhul tau ? Prea simpla este explicatia si prea multa indoctrinarea iconoclastilor ca sa nu se sesizeze realiatea lucrurilor .
Eu am inteles asta, zaharia, indoctrinarea mea nu a fost chiar atat de mare incat sa nu inteleg :) ; insa observa ca una este ceea ce invata BO la modul teoretic si alta ceea ce ajunge la ortodoxul de rand. El stie una si buna: se inchina la icoana caci ea are putere si face minuni; e aproape vie [cum spunea mirabela], plange si vindeca boli. E aproape o alta fiinta acolo, ne inchinam la ea si ea nu este Dumnezeu. Acum, judeca si tu: este buna aceasta atitudine? Caci eu am auzit preoti care au spus ca nu e buna. Icoana trebuie sa ramana o reprezentare a unei fiinte dragi care ne duce cu gandul la dansa; ce trece peste asta se apropie periculos de mult de idolatrie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote