Citat:
În prealabil postat de anna21
Ma gandeam ca postul acesta sa nu mai fac pe desteapta si sa spun frumos ca "nu stiu".. care ar fi un raspuns adevarat. Dar sunt prea mandra sa ma pot abtine..
|
Nu e greu sa faci niste afirmatii fara sa intervina aici mandria. Altfel, sa nu mai vorbim deloc... Suntem pe un forum, ne consultam unii cu altii, ne contrazicem, invatam unii de la altii. Asta e sensul saitului, nu?
Citat:
eu ma gandesc ca "cei nascuti din femei" este elementul cheie.
Desi Sf. Ioan era cu viata de inger, el totusi era nascut sub Lege.. ca urmare, supus pacatului. Nu era nascut din duh, adica.
Ca urmare, aici se arata diferenta enorma dintre vietuirea in Lege si cea in Har.
Cam asta inteleg. .. Dar mai bine citeste a poate gresesc grosolan.
|
Eu vad doua informatii clare:
1. "Între cei născuți din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan;"
- la ora aia inca nu se ridicase nimeni la desavarsirea lui Ioan Botezatorul.
2. "dar cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el".
- Avem de-a face cu o ierarhie: unii sunt mai mici, altii mai mari in Imparatie. Ca dovada biblica, Pavel ne dezvaluie existenta unui "al treilea Cer". Iar Iisus ne spune ca merge ca in casa Tatalui sunt multe locasuri.
Aceste lucruri imi sunt clare. Dar, se pune problema care ma macina: a ajuns Sfantul Ioan Botezatorul in Imparatia Cerurilor? De ce intreb:
a) Ioan a fost botezat, insa nu s-a impartasit inainte de a muri, inca nu se savarsise Jertfa rascumparatoare. "Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. "
b) Daca cel mai mic din Imparatie este mai mare ca Ioan, atunci... sa inteleg ca Ioan nu este in Imparatia Cerurilor, ci in Rai? Nici talharul nu a fost primit in Imparatia Lui Dumnezeu, ci in Rai, dar nu incape comparatie intre cei doi.
Intreb asta pentru ca noi credem ca cei mai mari Sfinti, cei mai apropiati de Dumnezeu sunt Maica Domnului si Ioan Botezatorul.
Poate ar trebui sa deschid un topic nou cu problema asta.
Citat:
Si am observat acelasi lucru si la alti atei, inclusiv sotul meu.. Sunt intr-o stare de revolta.
Crezi ca sotul meu nu intelege (macar partial) ca a fi crestin inseamna sa renunte la autodivinizarea sa? El gaseste placere in cine este: ca este inteligent, successful, tanar (oarecum  ), frumos, are simtul umorului etc.. si invidiat (oo, ce placere ii da asta). Nu prea e mare lucru de facut. Decat sa ma rog, nu?
|
Noi ii influentam pe cei din jur in primul rand prin comportament. Cuvintele se spun si pier, insa faptele marturisesc daca intr-adevar calea urmata de tine ar fi sau nu interesanta si pentru el.