View Single Post
Vechi 18.11.2010, 12:41:10
ioannistor ioannistor is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Am selectat din postarea dumneavoastra ceea ce mi se pare exemplificativ.

Aici se afla esenta, domnule. Sa nu sarbatorim impreuna cu evreii (desi Isus a fost evreu si a sarbatorit Pastele evreiesc); sa nu sarbatorim impreuna cu catolicii, impreuna cu x si cu Y, pentru a sublinia la fiecare Paste pe care il sarbatorim ca suntem unici, ca numai noi avem adevarul, ca ceilalti merg in iad, ca suntem superiori, ca suntem buricul pamantului.

Asta e esenta, domnule.

Motivatia reala care sta la fundatia stilismului, a anti-ecumenismului agresiv, a sede-vacantismului si a altor miscari extremiste si habotnice, fie ele ortodoxe, catolice sau protestante, este necrestina.

Spuneti-mi, domnule, daca dumneavoastra, ca un bun credincios al Bisericii stiliste, urmati sfatul care apare pe site-ul Mitropoliei Slatioara:

Mai mărturisim și împreună cu Sfântul Paisie de la Neamț, care zice: „Au doară nu eretici sunt râmlenii (romano-catolicii) cu al lor papă? Bine știu că vei zice că sunt eretici. Și de vreme ce sunt eretici, precum și cu adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afurisește pe dânșii. Și pe care Sfânta Biserică îi afurisește și eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc. („Cuvinte și scrisori duhovnicești" - vol.II, Ed. Tipogr. Centrală, Chișinău, 1999, p.49).

Spuneti-mi, domnule, ma considerati ca fiind afurisit de Biserica dumneavoastra, si in consecinta, ma afurisiti si dumneavoastra ?

Meditati, va rog, la urmatoarele versuri: Ubi caritas et amor, Deus ibi est.
Nu sunt in Mitropolia Slatioara, domnul meu.
Reply With Quote