View Single Post
Vechi 18.11.2010, 00:58:35
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă Dumnezeu este "singurul la care NE ÎNCHINĂM", ce motive avem să ne închinăm la cruce, icoane, moaște (afară de motivul idolatriei bineînțeles)? Iar dacă avem la Tatăl un Mijlocitor (1 Ioan 2,1) care nu de flori de măr este SINGURUL MIJLOCITOR (1 Tim.2,5), ce motive avem să cerem ajutorul unor obiecte, ori a unor sfinți morți? Afară bineînțeles dacă nu vrem să ne batem joc de atotputernicia lui Dumnezeu, de atotștiința Lui și de omniprezența Lui... Iartă-mă că o spun atât de direct, însă gândește-te o clipă cum Îi rănim inima Lui de Dumnezeu Atotputernic, când cerem ajutorul altora în loc să apelăm direct la El!

Eu n-am găsit în Evanghelii scris că maica Domnului (și ceilalți sfinți morți) s-ar ruga pentru noi. Tu ai găsit?

Nici în Apocalipsa n-am găsit asta, nu crezi că e riscant pentru binele tău, al copiilor tăi, al nepoților tăi și al strănepoților tăi (Ieșirea 20,5) să te bazezi pe un "mi se pare"?
1.eu nu am zis ca trebuie sa ne inchinam la obiecte. ortodocsii nu se inchina la obiecte. nu spun 'sfanta icoana ajuta-ma' ci 'sfanta marie roaga-te pentru noi'. respectul oferit icoanelor este acelasi cu cel oferit Bibliei pentru ca icoanele au fost Biblia celor care nu cunosteau literele, si traditia de atunci s-a pastrat. deci daca cinstim Biblia se cuvine a cinsti si icoanele nu rugandu-te la ele precum nu te rogi nici Bibliei..
2.Iisus ne spune sa ne rugam pentru altii, prin urmare tu esti asa de sigur ca Sfanta Marie nu s-ar ruga in veci pentru noi? sau sfintii? sau surorile sau fratii? eu ma rog pentru familia mea. si am credinta ca si Sfanta Maria se roaga pentru noi.
3.despre pasajele din apocalipsa in legatura cusfintii am scris cu 3 mesaje mai jos dupa cel initial.
Reply With Quote