View Single Post
Vechi 16.11.2010, 18:31:38
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zsuleica Vezi mesajul
singurul la care NE INCHINAM trebuie sa fie Dumnezeu. dar cand ne-a spus Iisus ca este interzis sa CEREM AJUTORUL sfintilor sau a Maicii Domnului la rugaciune?
Dacă Dumnezeu este "singurul la care NE ÎNCHINĂM", ce motive avem să ne închinăm la cruce, icoane, moaște (afară de motivul idolatriei bineînțeles)? Iar dacă avem la Tatăl un Mijlocitor (1 Ioan 2,1) care nu de flori de măr este SINGURUL MIJLOCITOR (1 Tim.2,5), ce motive avem să cerem ajutorul unor obiecte, ori a unor sfinți morți? Afară bineînțeles dacă nu vrem să ne batem joc de atotputernicia lui Dumnezeu, de atotștiința Lui și de omniprezența Lui... Iartă-mă că o spun atât de direct, însă gândește-te o clipă cum Îi rănim inima Lui de Dumnezeu Atotputernic, când cerem ajutorul altora în loc să apelăm direct la El!

Citat:
Cu atat mai mult se roaga sfintii si Maica Domnului pentru noi. ei nu sunt morti, precum scrie si in Evanghelii. sufletele lor se afla la Dumnezeu si se roaga pentru noi.
Eu n-am găsit în Evanghelii scris că maica Domnului (și ceilalți sfinți morți) s-ar ruga pentru noi. Tu ai găsit?

Citat:
mi se pare ca si in Apocalipsa am citit despre aceasta.
Nici în Apocalipsa n-am găsit asta, nu crezi că e riscant pentru binele tău, al copiilor tăi, al nepoților tăi și al strănepoților tăi (Ieșirea 20,5) să te bazezi pe un "mi se pare"?
Reply With Quote