Citat:
În prealabil postat de macsim
Stimate domn, eu nu am ridiculizat pe nimeni ... Mi-am impartasit pur si simplu trairea pe care o am. Si cred cu tarie ca smerenia inseamna dependenta si ascultarea totala de Dumnezeu ...
Iar modelul meu in viata, singurul meu model, este Isus Cristos. Nu vreun om obisnuit sau vreun calugar, sau preot, sau pastor - indiferent de cat de sfanta este viata sa. Si modelul pe care Il urmez si pe care Il ascult a avut mereu privirea tintita in sus ... catre Tatal Sau ceresc.
Faptul ca stiu cine sunt si cui apartin nu este un act de mandrie. Pur si simplu traiesc adevarul despre care Domnul Isus a promis ca imi va aduce libertatea. Iar oamenii liberi ... umbla intodeauna cu fruntea ridicata, constienti de valoarea si de libertatea lor. O constienta pe care am obtinut-o intr-un singur fel: printr-o relatie exclusiva si directa cu Dumnezeu.
Si, imi pare rau ca va simtiti atacat de mine in ceea ce spun. Eu nu va cunosc si nu am nimic perosnal cu dumneavoastra. Sunt doar pe un subiect deschis in sectiunea secte si culte si nu pe un subiect ce priveste ortodoxia. Daca simtiti nevoia sa aparati niste lucruri pe care eu nu le-am pomenit ... inseamna ca am atins vreo coarda sensibila.
|
Macsim
In primul rand, sunt doamna nu domn, stiu ca ID-ul deruteaza.
Acum, in mod direct, va rog sa imi spuneti exact la cine faceati referire in citatul dvs. pe care il redau mai jos:
``A fi smerit nu inseamna a te anula ca om, a te considera nedemn de a umbla in doua picioare, a te respinge, a nu te accepta ... Isus nu a murit pentru ca noi sa ne taram de colo-colo si sa consideram ca nu avem nici o valoare. El a murit pentru ca slava Tatalui sa fie aratata si pentru ca noi, fiecare dintre noi, suntem pretiosi pentru El. De aceea ne vrea acolo, langa El.
A fi smerit inseamna a sti exact cine esti in Hristos si a-ti recunoaste dependenta de El. Nu inseamna a umbla cu fruntea plecata si ochii in tarana, asa cum ne explica diavolul adesea, ci a umbla cu fruntea ridicata si cu ochii atintiti catre Domnul, constienti fiind de iubirea Lui pentru noi si recunoscatori pentru jertfa facuta.``
Va rog sa imi spuneti exact, cine se anuleaza ca om, cine se considera nedemn de a umbla in doua picioare, cine se respinge, cine nu se accepta, cine se tareste de colo-colo, cine crede ca nu are valoare, cine umbla cu fruntea plecata si ochii in tarana, cine? in numele smereniei.
Poate eu am inteles gresit si atunci va rog sa ma lamuriti.
Eu nu ma simt atacata, ci doar asa am inteles din cuvintele dvs. si am simtit nevoia sa restabilesc adevarul.
Sunt convinsa ca toti crestinii ortodocsi il au ca model pe Mantuitor.
dar vedeti dumneavoastra ca fiecare transpune prin faptele sale propriul sau mod de intelegere. Ce e mai grav este ca de multe ori, unii dintre noi, nu ne dam seama ca intelegem gresit.