View Single Post
Vechi 09.11.2010, 10:57:15
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Sfantul Serafim de Sarov se impartasea in fiecare duminica si in fiecare sarbatoare cu Sfintele Taine.
Nu cred ca un Sfant Parinte poate sa se impartaseasca saptamanal si sa recomande fiilor sai duhovnicesti sa se impartaseasca mai rar.
Nu trebuie sa facem o intrecere ,cine anume se impartaseste mai des,eu insumi nu reusesc sa ma impartasesc in fiecare saptamana,dar asta datorita neglijentei de care dau dovada.
Daca tu ,Anita,vrei sa te impartasesti mai rar,nu este o problema,am spus ca e bine la 40 de zile,insa eu fac acest indemn,sa ne impartasim daca se poate si mai des...

Am sa postez din nou parerea unui alt sfant parinte,despre modul cum ar trebui sa ne impartasim.
Un sfant parinte cunoaste sufletul fiecaruia si nu e obligatoriu sa il indemne sa se impartaseasca in fiecare saptamina chiar daca el face altfel.
Parintele Paisie Aghioratul ,aflat la muntele Sinai spunea ca staretul nu i-a dat binecuvantare sa se impartaseasca in fiecare saptamina.
Simtea o mai mare bucurie dupa aceea ,facand ascultare.
De altfel parintele Cleopa spunea ca ne putem impartasi in mai multe feluri ,chiar si la sf.Liturghie cand spune:
"Harul Domnului nostru Iisus Hristos ,dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasire sf.Duh sa fie cu voi cu toti"
Te rog sa imi spui ce s-a intamplat cu tine ,in ce fel ai sporit in credinta impartasindu-te saptaminal ?
Eu cred ca o ora in plus de rugaciune zilnic ,facuta cu multa atentie te va curati mai bine si te va apara mai mult de la infaptuirea pacatelor decat luarea sf.Impartasanii ,devenita o obisnuinta si nu un eveniment.
Reply With Quote