Citat:
Īn prealabil postat de ory
Ce-ar fi sa spunem manifestarilor caritabine ca nu-si are rostul activitatea lor ? Se stii ca oamenii carora le prisosesc banii sunt invitatii in cadrul acestor grupuri, pusi in situatia de a salva lumea de foamete si boala . Deci, asta reprezinta marea forta a omenirii in combaterea suferintei, daca ne-am lipsi de ea pe premiza ca " doar banul vaduvei " este primit, cred ca ar insemna ca Dumnezeul propovaduit in acest sens, s-ar complace in suferinta. Si nu este deloc asa.
Astfel, hai sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului si Lui Dumnezeu, ce este a lui Dumnezeu ! Sa nu exageram, caci suntem prea mici....
|
Sfantul Simeon Noul Teolog: CINE SUNT CEI MILOSTIVI
"Fericiti cei milostivi" (Mt. 5,7).
Dar cine sunt cei milostivi? Cei ce dau bani si hranesc pe saraci? Nu! Dar cine? Cei ce saracesc de dragul Celui ce a saracit pentru noi (cf. II Cor. 8-9) si care nu au nimic de dat, dar
isi aduc aminte pururi cu mintea de cei saraci, de vaduve si de orfani si de cei in neputinte, care ii si vad adeseori si compatimesc cu acestia si plang pentru ei fierbinte, cum era si Iov care zicea:
N-am plans oare si eu impreuna cu cel care-si ducea viata greu? (Iov 30, 25), iar atunci cand au cu ce, ii miluiesc pe acestia cu bucurie, aducand aminte fara pizma tuturor si cele privitoare la mantuirea sufletului, urmand Celui ce a spus:
Am invatat-o fara viclenie si o impartasesc fara parere de rau (Int. Sol. 7, 13)
. Acestia sunt cei fericiti de Domnul ca fiind cu adevarat milostivi; de aceea,
de la o asemenea milostenie, ca printr-o treapta, ajung la curatirea desavarsita a sufletului".
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...vi/#more-19105
Iata, deci, valoarea banutului vaduvei. Dar e primit si banul bogatului; acesta isi sterge multe pacate dand de pomana, chiar in sila.