Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
,spunand ca mantuirea este numai in Ortodoxie.Nici un ortodocs nu a afirmat asa ceva,
|
Gresit. Vreti sa va dau niste citate din parintele Cleopa? Le gasiti singur pe
www.sfaturiortodoxe.ro.
Citat:
Da ai dreptate reforma a oferit o noua solutie in vederea trairii hristice,
|
Dvs. nu aveti dreptate. Eu nu am spus niciodata ca reforma a oferit "o noua solutie". Dimpotriva, am afirmat ca reforma nu a adus absolut nimic nou ci doar a incercat sa reinstaureze credinta din vremea Sfintilor Apostoli (pe care o gasim descrisa in Sfanta Scriptura).
Citat:
dar a riscat sa elimine marea bogatie de traditii si simboluri ale Bisericii care conform lor nu erau necesare.
|
Din cauza traditiilor si simbolurilor, adaugate de-a lungul anilor, Crucea lui Hristos a ajuns ca o sorcova. Considerati ca reprezinta un risc eliminarea "podoabelor" care il ascund pe Hristos?
Citat:
tot nu veti putea nega preotia noutestamentara
|
Nici nu o neg. Crestinii au un Singur si Adevarat Preot: Domnul Iisus Hristos. Daca veti citi Noul Testament (in traducere corecta) veti vedea ca, pentru crestini, o Singura Persona este numita "iereus" (preot) sau "arhiereus" (mare preot).
Neg preotia pamanteasca: "
Dacã ar fi pe pãmânt, nici n-ar fi preot"(Evrei 4:8 - Biblia ortodoxa). Preotia pamanteasca a fost valabila, in mod simbolic, pana la venirea Adevaratului Preot. Apoi, pe pamant au fost randuiti slujbasi: prezbiteri (sau batrani), diaconi, episcopi. PREOTUL este in cer si slujeste cu sangele Sau: "
El a intrat o datã pentru totdeauna în Sfânta Sfintelor, nu cu sânge de tapi si de vitei, ci cu însusi sângele Sãu, si a dobândit o vesnicã rãscumpãrare."(Evrei 9:12).