View Single Post
Vechi 26.10.2010, 19:26:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ce este "incredibil" ?

In primul rand, sa ridice mana cine a citit interviurile citate in filmulet.

In al doilea rand, sa ridice mana cine are convingerea ca ceea ce este citat nu este scos din context si interpretat.

In al treilea rand, sa ridice mana cine crede ca autorul filmuletului este o sursa obiectiva.

Editare ulterioara - Am facut efortul sa citesc citatele originale, printre randurile adaugate pe ecran de autorul filmuletului, si am ajuns la concluzia la care ma asteptam.

Evident, Cardinalul Ratzinger nu a afirmat niciunde ca cineva se poate mantui fara Cristos, asa cum cu rea credinta interpreteaza Miha-Anca, ci s-a multumit sa exprime pozitia ca mantuirea este posibila si pentru cei care nu sunt catolici.

Foarte pe scurt spus, ceea ce autorul filmuletului numeste pozitia "anticristica" a viitorului Papa este faptul ca acesta, in deplina concordanta cu invataturile Bisericii, cristalizate la Conciliul Vatican II, a refuzat sa-i trimita pe toti evreii in iad.
....faptul ca papa a afirmat ca textul Vechiului Testament e obscur, si ca astfel este indreptatita interpretarea data lui de catre evrei ca fiind valabila (rezultand negarea lui Hristos)....e altceva decat erezie?

Intreb si eu...pentru ca mie asa imi suna, si nu inteleg de ce ar fi scris asa ceva un teolog crestin?

P.S. Ce insemnatate are Crucea intoarsa de pe tronul Papei?
Reply With Quote