Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Poate nu i se cere, dar se subintelege, atata timp cat trebuie sa fiti in comuniune cu papa: credeti in ce crede papa.
|
vreti sa spuneti ca ortodocsii dintr-o episcopie nu sunt in comuniune cu episcopul si patriarhul ei?
Citat:
Sfintii Parinti au lasat invatatura lor posteritatii... in cazul in care nu stiti deja acest lucru.
|
asta stiu
intrebarea este: cum asculta ortodocsii de Sfintii Parinti daca nu prin invatatura pe care o primesc de la preotii si episcopii lor?
Citat:
Eu de pe forumul catolic stiu, ca nu va puteti impotrivi unei invataturi a papei; de unde si acceptarea lui Filioque, a imaculatei conceptii, etc. care nu au constituit invatatura Bisericii pentru ortodocsi; dar odata deveniti greco-catolici, au imbratisat volens-nolens si aceasta invatatura, pentru a fi in comuniune cu papa.
|
cum este cu greco-catolicii, in particular, nu stiu exact (aveti aici pe forum un greco-catolic care va raspunde si intrebarile la care nu ati vrea sa va raspunda...)
cat despre invataturile Bisericii Catolice, este normal si firesc ca noi, catolicii, sa le primim asa cum ne sunt prezentate de preoti, episcopi si Papa
asa cum este normal si firesc ca voi, ortodocsii, sa primiti invataturile Bisericii Ortodoxe asa cum va sunt prezentate de preoti, episcopi si Patriarh
vreti sa spuneti ca nu e asa?
Citat:
ascultarea la ortodocsi se face doar intru Hristos.
|
si de unde stiti daca sunteti sau nu in ascultare fata de Manutuitorul daca nu ascultati de Biserica?
daca nu ascultati de Biserica, nu sunteti nici in ascultare fata de Mantuitorul
la ce repere de credinta se raporteaza ortodocsii daca nu la Biserica lor?
la propriile repere, asa cum le intelege fiecare personal?!?