Citat:
În prealabil postat de Delirul
Ironic dar de-a lungul istoriei multi oameni si-au dat duhul chiar numai si pentru o ideie. Spre exemplu cred ca multi vor fi de acord cu mine ca noi ca popor din pct de vedere material o duceam mai bine inainte de revolutie, dar de ce au murit oare atuncea atatia la revolutie ? Tocmai ca s-au jertfit pentru un ideal, fiindca erau satui de dictatura comunista. Chit ca idealul lor cu timpul s-a dovedit a fi o minciuna, poate cea mai mare minciuna din istoria noastra ca natie, totusi ei crezand intr-un viitor mai bun s-au jertfit.
|
In primul rand, ai trait prea mult intr-o societate cu privilegii (se observa ca nu ai mai mult de 25) si inca iti este greu sa despasesti candida idealizare a conceptului de erou. Prea multe filme, prea multa fictiune, prea multa religie - prea putin studiu. Intuitiv, ai impresia ca istoria e presarata cu personaje ce s-au sacrificat pentru ceva pozitiv fara implicatii pragmatice si interese. Nu cred ca poti sa-mi dai exemple, desi sunt. (ma refer la sacrificiu real, nu o moarte ce nu a fost prevenita si ma refer la un ideal pozitiv, nu masacrarea unui popor pentru ca e de alta traditie).
"Spre exemplu cred ca multi vor fi de acord cu mine ca noi ca popor din pct de vedere material o duceam mai bine inainte de revolutie, "
Pentru ca foarte putini au memoria sau varsta necesara ca sa-si permita expertiza, si mult mai putini sunt in stare sa analizeze obiectiv.
Din absolut toate punctele de vedere ce definesc calitatea vietii individului si functionalitatea societatii, Romania de atunci era inferioara. Asta ar trebui sa sune ca un truism pentru orice Roman. Aperi un sistem care iti oprima religia. Asta este ironic. Si ar fi bine daca ai avea fundamente rationale. Copile, oamenii mureau de foame si se sufocau de propaganda.
Idealul lor a fost un obiectiv rational, utilitarian, respectabil. O minciuna ? Pe langa toate libertatile pe care le ai acum...
http://www.google.com/publicdata?ds=...gdp+per+capita