View Single Post
Vechi 25.09.2010, 14:15:43
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Altminteri, in ceea ce priveste de exemplu islamul- are aspecte care ii ingrozesc pe oamenii de alte religii- morala dubla samd. Deci nu cred ca intrebarea este bine pusa; pot da un exemplu: sunt musulmuman din Gaza, foarte religios si sunt trimis sa pun o bomba in ... sa zicem Ierusalim; eu, trebuie sa discern; voi folosi "sabia" spre a urma porunca profetului, sau voi asculta de constiinta mea, care spune ca devin un asasin? Daca intrebarea se referea la convergenta intre cele doua ("te ajuta religiozitatea sa fii moral'?)- eu cred ca raspunsul depinde de dela caz la caz.
In ceea ce priveste acest exemplu cred ca este clar pentru toata lumea ca religia nu doar ca nu ajuta in a fi mai moral, ci din contra, contribuie din plin la imoralitate.
Dar aici as putea pune alta intrebare : de ce sa ne bazam morala pe niste texte scrise presupus inspirate de divinitate? Ca doar si Coranul este un text considerat sfant si inspirat de divinitate.
Si apoi daca aveati ghinionul sa nu va nasteti in religia pe care o presupuneti corecta? Daca va nasteati de exemplu in Iran puteati ajunge sa aveti pe viu astfel de dileme provocate de islam.
Reply With Quote