View Single Post
Vechi 21.09.2010, 12:30:10
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu ti se pare ciudat ca un creator ascunde adevarul in spatele unor aparente?
Dacă tu știi cum ar fi normal să procedeze Dumnezeu, înseamnă că ești la fel de deștept ca El.

Citat:
Asa zis stiintifice? Dupa tine ce inseamna stiinta? Sau cine sunt cu adevarat cercetatori? Acei care cauta dovezi ale existentei lui Dumnezeu?
Din punct de vedere lingvistic, prin știință se înțelege în mod comun cercetarea științifică. Obiectul cercetărilor științifice este lumea creată, lume care nu reprezintă o realitate obiectivă, fiind făcută ex-nihilo de către Dumnezeu și existând doar prin faptul că El o menține. Legile naturii pe care le studiază știința nu reprezintă legile fundamentale ale existenței universale ci doar niște aparențe temporare.

Numai persoana (divină sau umană) există în mod real, fiind o conștiință în care se răsfrânge existența universală.

Deci știința își face treaba ei bine de a revela ceea ce Dumnezeu a proiectat, dar nu descrie niște realități obiective ci niște iluzii.

Citat:
De ce capcana? Dumnezeu pune capcane?
O să-ți răspund cu niște cuvinte din Pateric:

Zis-a avva Antonie cel Mare: „Am văzut toate cursele vrăjmașului întinse pe pământ și suspinând am zis: "Oare cine poate să le treacă pe acestea?". Și am auzit glas zicându-mi: "Smerenia!"“.

Sufletul mândru și răzvrătit nu va putea scăpa de numeroasele capcane, păcate sau fantome ale adevărului. Dumnezeu a rânduit totul în această lume spre binele veșnic al omului, dar folosite prost se întorc împotriva acestuia.