Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Nu ti se pare ciudat ca un creator ascunde adevarul in spatele unor aparente?
|
Dacă tu știi cum ar fi normal să procedeze Dumnezeu, înseamnă că ești la fel de deștept ca El.
Citat:
Asa zis stiintifice? Dupa tine ce inseamna stiinta? Sau cine sunt cu adevarat cercetatori? Acei care cauta dovezi ale existentei lui Dumnezeu?
|
Din punct de vedere lingvistic, prin știință se înțelege în mod comun cercetarea științifică. Obiectul cercetărilor științifice este lumea creată, lume care
nu reprezintă o realitate obiectivă, fiind făcută ex-nihilo de către Dumnezeu și existând doar prin faptul că El o menține. Legile naturii pe care le studiază știința
nu reprezintă legile fundamentale ale existenței universale ci doar niște aparențe temporare.
Numai persoana (divină sau umană) există în mod real, fiind o conștiință în care se răsfrânge existența universală.
Deci știința își face treaba ei bine de a revela ceea ce Dumnezeu a proiectat, dar nu descrie niște realități obiective ci niște iluzii.
Citat:
De ce capcana? Dumnezeu pune capcane?
|
O să-ți răspund cu niște cuvinte din Pateric:
Zis-a avva Antonie cel Mare: „Am văzut toate cursele vrăjmașului întinse pe pământ și suspinând am zis: "Oare cine poate să le treacă pe acestea?". Și am auzit glas zicându-mi: "Smerenia!"“.
Sufletul mândru și răzvrătit nu va putea scăpa de numeroasele capcane, păcate sau fantome ale adevărului. Dumnezeu a rânduit totul în această lume spre binele veșnic al omului, dar folosite prost se întorc împotriva acestuia.