Dobrin, linisteste-te, e treaba ta ce faci pana la urma. Fiecare va da socoteala de faptele lui. Cum am mai spus, ortodocsii care vin in Bisericile penticostale se impart in doua: unii raman ca le place si Il intalnesc pe Dumnezeu, altii ies si incep sa huleasca. Tu ai ales sa faci parte din a doua categorie, e alegerea ta si o respectam.
Insa nu pretinde ca stii tu cum ar trebui sa fie vorbirea in limbi , sau ca te intereseaza parerea lui Dumnezeu cand nici macar nu te-ai uitat ce scrie in Biblie de vorbirea in limbi si spui ca ea ar trebui sa ramana in Biblie. Apostolul Pavel spune "voiesc ca TOTI sa vorbiti in limbi" . Intelegi? Toti. Nu numai supersfintii sau ingerii. Darurile Duhului Sfant [toate cele noua] sunt necesare pentru slujire si zidire in aceasta lume . Nu sunt premii pentru sfintenie , ci unelte necesare in slujire. Premiile pentru sfintenie le vom primi in cer; deocamdata muncim pentru ele, iar darurlile Duhului Sfant ne sunt date ca sa ne ajute in munca noastra. Am explicat pe pagina 25 la ce foloseste vorbirea in limbi, vad ca nu ai citit si iar ma intrebi, ok, reiau:
Citat:
Daca Duhul Sfant nu se coboara nu se poate vorbi in limbi prin Duhul Sfant. E logic. Si la apostoli a fost asa: intai S-a coborat Duhul Sfant si abia dupa aceea au inceput sa vorbeasca in limbi. Erau singuri in camera de sus si Ii vorbeau lui Dumnezeu. Abia dupa ce oamenii i-au auzit [se pare ca strigau cam tare, nu-i asa, dobrin?] s-au strans in jurul lor si se minunau.
Dupa cum am mai explicat pe acest topic, [s-a discutat mult in urma] asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om.
Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului.
Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune.
|
PS.. Vorbirea in limbi nu e obligatorie, asa cum nu e obligatorie proorocia sau darul de vindecare. Insa pocainta este obligatorie. fara ea nu vom ajunge in cer. De aceea eu zic sa ne vedem de pocainta noastra, sa nu ne alunece piciorul de grija vorbitorilor in limbi.