Citat:
În prealabil postat de Doriana
Depinde. Eu, de exemplu , nu ma identific cu vorbirea in limbi a tuturor penticostalilor din America. Acolo democratia este atat de...democrata incat si tu iti poti face maine o Biserica Penticostala in care sa faci tot felul de aiureli. Si cica ai fi penticostal.
Stiu doar ce este la penticostalii din Romania. In rest, nu cunosc si nu ma amestec .
|
Din răspunsul tău aș putea să înțeleg foarte multe lucruri edificatoare, însă mă abțin deocamdată să merg cu concluziile până la capăt. Oricum, oricât de democrată ar fi America, ceea ce este logic și firesc este ca orice nouă adunare locală penticostală să aibă aprobarea și certificarea Cultului Penticostal de care aparține (din câte știu există mai multe ramuri penticostale, ex. Assemblies of God, Church of God in Christ); prin urmare nu ar prea trebui să te poți numi penticostal doar pentru că vrei tu, ci doar dacă ai consensul și aprobarea Cultului Penticostal. Și până la urmă, de vreme ce dumneata știi, cunoști și te amesteci doar în ce îi privește pe penticostalii din România, atunci ce garanție ai că tu chiar faci parte din cultul penticostal ?