Citat:
În prealabil postat de iustin10
Dar eu in continuare nu inteleg de ce Domnul a ales aceasta cale,ca din toata activitatea Sa,si Jertfa Sa pentru noi,sa aleaga acest gest al frangerii painii,ca mijloc de a fi ulterior impreuna cu noi.Deci nu porunci,nu legi,nu slujbe,nu invatatura ci doar simpla mancare a unei bucati de paine,cu credinta ca ea e Trupul Sau.Atat !
|
Domnule iustin, Iisus Hristos se descoperă și în poruncile Lui, și în învățăturile Lui, nu doar în euharistie. Iar euharistia nu este o simplă mâncare; euharistia este trupul și sângele lui Hristos prin consacrarea darurilor de pâine și vin aduse la altar, prin invocarea Duhului Sfânt. Faptul că un om nu crede că în potirul euharistic al Bisericii lui Hristos se află în chip tainic, euharistic, sacramental trupul și sângele lui Hristos, asta nu înseamnă că acest lucru nu se întâmplă.
Citat:
Am mostenit aceasta taina a frangerii painii de la Duhul,cred in ea, ma impartasesc cu ea, ma minunez continuu de ea. Dar nu inteleg de ce ea devine mijlocul prin care se separa credinciosii de necredinciosi, cei ce urmeaza calea cea dreapta(ortodocsii) de cei abatuti de la ea !
|
Nu am înțeles ce vrei dumneata să spui cu respectiva separare; aș vrea să fii mai explicit ce anume vrei să spui.