Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Cine spune asta?
Si daca ar fi trebuit sa fie asa, atunci unii sfinti nu mai sunt sfinti pentru ca nu s-au spalat...
Sau unii nu mai sunt sfinti pentru ca s-au spalat?
Sau un om obisnuit nu poate avea sansa mantuirii pentru ca nu se spala...sau pentru ca se spala prea mult...
Comentariile nu sunt de prisos, sunt pareri la un subiect, destul de interesant pentru ca este vorba de corpul nostru in care salasluieste un suflet si acest suflet este suflarea directa de viata a lui Dumnezeu, este chipul lui Dumnezeu in trup...astfel cum sa il pastram curat? prin rugaciune sau prin apa cu sapun sau prin amandoua? este impediment vreuna din aceste variante in calea mantuirii si a sfinteniei?
Parerea mea este ca NU...
|
Igiena e o problema de bun simt, de respect pentru tine si pentru cei din jur.Oare sa nu mai curatam Bisericile? Daca sunt nelamuriri, sa intrebam duhovnicul! Eu cred ca Sfintii aveau grija de igiena proprie. Chiar Mantuitorul aminteste despre acest aspect, cand vorbeste despre post.Sunt si alte exemple...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
|