Sa nu creada cineva ca eu am facut ceva deosebit pentru neamul de pe aceste meleaguri (sa le zicem urmasi ai dacilor desi acum sunt cunoscuti ca români).
Sunt o rusine pentru neamul dacic si asta comparativ cu bunicii mei si strabunicii mei si cu ce ai facut ei pentru acest neam.
Pai Sfantul Stefan cel Mare sau Mircea cel Batran sau Mihai Viteazul sau Sfantul Constantin Brancoveanul daca au fost de acest neam dacic zis roman acum asta mai mult ma acuza iar nu imi face cinste!
Se vad dar faptele lor si ei fac cinste acestui neam (vedeti manastirea Cozia sau manastirea Dealu si multele manastiri ridicate de Sfantul Stefan cel Mare ;
vedeti si razesii,tarani improprietariti de Sfantul Stefan ca si marele scriitor Sadoveanu tot neam de razes a fost.).
Dar eu vazand faptele mele trecute si multe din faptele mele actuale mai mult seman a roman iar nu a dac!
Si eu sunt o rusine pentru neamul crestin ortodox dacic si pentru mine intr-adevar mai mult se potriveste numele de român decat cel de dac.
Cine vrea sa vada originea dacica a neamului nostru sa vada portul popular al taranilor romani de la munte (cat mai exista nealterat) cu itari si sa zica cu ce seamana mai bine cu portul dacic sau cu cel roman?
Dar doinele din fluier ,da cresterea oilor,da agricultura,da potecile pastorale din muntii tarii noastre oare acestea nu arata ca suntem neam dacic?
Da preafrumoasa balada Miorita tipic romaneasca si atat de dacica (se stie doar ca la daci moartea nu era vazut ca ceva trist,vedeti ca moartea in Miorita e vazuta de cioban ca o nunta cosmica,si as zice eu ca o impartasire de lucrarile lui Dumnezeu cele fara sfarsit)?
Oare in Miorita unde vedem de cioban ca nu vrea sa dea loc banuielilor si sa se razbune,nu vrea sa isi pregateasca nimic de aparare e o mentalitatea romana sau o mentalitate dacica?